L'estelada més antiga que es conserva, exposada al Museu des d'aquest dimecres

Forma part de l'exposició 'Cuba, de colònia a nova república (1898-2018)', que s'inaugura a la tarda


  • Comparteix:

L'estelada prové del Museu d'Història de Catalunya / Foto: Museu d'Història de Catalunya

L'estelada prové del Museu d'Història de Catalunya / Foto: Museu d'Història de Catalunya

L'estelada més antiga que es conserva, que data del 1915, estarà exposada al Museu de Sant Cugat des d'aquest dimecres dins de l'exposició 'Cuba, de colònia a nova república (1898-2018)'. La bandera, que es va portar al front durant la Primera Guerra Mundial i que prové del Museu d'Història de Catalunya, forma part d'una mostra que retrata els últims anys de colonització i els primers de república. L'acte inaugural començarà a les set de la tarda. L'exposició es nodreix especialment de peces de la col·lecció particular de Joan Franquesa, complementades amb altres provinents de museus d'arreu de Catalunya, i subratlla la relació entre Catalunya i Cuba a cavall dels segles XIX i XX, com ha explicat Franquesa al magazín 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Revolució, política, economia i esclavatge són alguns dels eixos de l'exposició, que inclou documents i objectes històrics. Tot plegat per retratar una època que, com ha explicat Franquesa va suposar la pèrdua de 'la meitat del PIB' d'Espanya, ja que Cuba era llavors un dels països amb l'economia més pròspera del món, basada en l'explotació del sucre, el tabac i els alcohols.

Franquesa també ha reconegut que l'objectiu és 'fer l'exposició itinerant' perquè visiti els museus que hi han aportat peces 'molt rellevants', com un vídeo sobre la presència catalana a Cuba que hi ha aportat l'Oficina del Historiador de l'Havana.




Joan Franquesa

Hi ha participat l'Oficina del Historiador de la Havana i estan encantats amb col·laborar, com altres museus que hi han aportat peces molt significatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.