ERC vol fer dels municipis la punta de llança del republicanisme

L'alcaldable del partit, Mireia Ingla, vol un Sant Cugat amb les persones com a prioritat


Temes relacionats

Free Romeva: 'La foto és la manera que tenen de fer-se presents entre nosaltres' ( 1/des/18)


  • Comparteix:

ERC comença a definir la seva candidatura per a les eleccions municipals del maig de l'any que ve, amb una llista que encapçalarà Mireia Ingla. Serà una proposta que vol desenvolupar els valors del republicanisme a través del municipalisme i que vol posar 'les persones al centre de les polítiques'. La candidatura d'Ingla s'ha presentat aquest dissabte en un acte a la plaça de Barcelona que ha tingut el suport del president del Parlament, Roger Torrent, i del santcugatenc Raül Romeva des de presó.

Un Romeva al qual ha posat veu la seva companya, Diana Riba, que ha llegit una carta on l'exconseller reclamava recuperar el 'Sant Cugat de sempre'. Un text on deposita confiança en la candidatura republicana per fer realitat els valors de 'llibertat, igualtat i fraternitat' a través de la ciutat. Riba, per cert, ha hagut d'excusar-se de l'acte durant uns minuts, ja que ha rebut una trucada del seu marit des de Lledoners.

ERC veu els comicis de l'any que ve com una oportunitat per aconseguir l'alcaldia i prendre el relleu a tres dècades de governs convergents i, recentment, del PDeCAT. Mireia Ingla ha posat de relleu la intenció de desenvolupar unes polítiques 'centrades en les persones' que treballin qüestions com l'habitatge perquè 'ningú no hagi de marxar de Sant Cugat'. Ingla també ha expressat la voluntat de defensar l'entorn natural de la ciutat, com la Torre Negra, i de garantir el benestar en qüestions de mobilitat i de serveis a barris com el centre o el Monestir-Sant Francesc.

Al caràcter municipal també se li ha d'afegir el de país. 'Volem fer ciutat i república', ha sentenciat Ingla. Una intenció compartida pel president del Parlament, Roger Torrent, que ha subratllat la importància d'enxamplar la massa social de l'independentisme a través del municipalisme. El republicà creu que els projectes municipals han d'incorporar persones de totes les sensibilitat, tant independentistes com no, per desenvolupar unes polítiques per a tothom.

Torrent també ha destacat la importància que els governants estiguin al servei de tota la ciutadania, independentment d'allò que hagin votat.

Picada d'ullet a MES
Ni ERC ni MES han confirmat si reeditaran la coalició amb la qual han fet grup municipal durant aquest mandat. Tot i així, Ingla ha posat de manifest la predisposició dels republicans per mantenir aquesta aliança. Tampoc no s'ha resolt la incògnita de qui acompanyarà Ingla a la llista electoral i si en aquesta hi figurarà Ferran Villaseñor en representació de MES.




Mireia Ingla

Volem una ciutat per a les persones, que aculli tothom. Volem el Sant Cugat que no expulsa. Hem d'afrontar el futur posant al capdavant les persones.

Roger Torrent

La trinxera política municipal és imprescindible per vestir un projecte republicà. El municipi és on els valors del republicanisme es poden posar en pràctica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.