Les persones amb discapacitat de Sant Cugat, contra l'estigma

Usuaris del Grup Catalònia han participat a classes i tallers a la jornada del Fitness Day


Temes relacionats

Sant Cugat sua la samarreta al Fitness Day ( 2/des/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat es compromet amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, que es commemora aquest dilluns. Durant el cap de setmana la ciutat ha acollit activitats com una coreografia inclusiva de zumba en el marc del Fitness Day. Usuaris de la Residència Aspasur Valldoreix del Grup Catalònia han pujat a l'escenari del Parc de Ramon Barnils per demostrar que també poden gaudir de la jornada. Per la seva banda, la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular els ha preparat tallers de ball de bastons, sardanes i gegants.

Des de la Taula per a persones amb discapacitat s'ha aprofitat la cita esportiva per 'sensibilitzar la ciutadania', ha explicat el tècnic i dinamitzador de l'associació Òscar Barril. Els Bastoners, els Geganters i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat han format part de la jornada amb l'objectiu d''obrir-se a altres celebracions i actes de la ciutat'. De cara a l'any vinent el tècnic ha dit que no es descarta donar 'més visibilitat' a les entitats que treballen amb persones amb discapacitat.

La monitora de la residència Aspasur Marta Villegas ha explicat que 'fa dies que assagen' les coreografies. També ha subratllat que fer aquest tipus d'activitats 'trenca' amb les seves rutines i això 'és molt positiu' per a ells. De la seva banda, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha posat de manifest que aquesta era una jornada 'esportiva inclusiva' on 'tothom hi té cabuda'.

Els actes del Dia internacional de les persones amb discapacitat continuen aquest dilluns amb la taula rodona 'Jo en 1a persona', a la Casa de Cultura.




Marta Villegas

S'ho han agafat amb molta il·lusió. Fer aquest tipus d'activitats és molt bo per a ells. El fet de sortir del centre i fer coses fora trenca la rutina i és molt positiu.

Carmela Fortuny

Recordar que cada dia hi ha entitats, educardors, pares, mares i els mateixos nois i noies que lluiten pels seus drets. Demà és un molt bon dia per recordar-ho però també ho són els 365 dies de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.