Pas endavant per a la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

Les obres de la primera fase, que començaran el primer semestre del 2019, ja estan en licitació

Imatge del projecte de l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 5/des/18 per Martí González

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola està més a prop. La primera fase dels treballs, que afecta el tram entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torreblanca, ja està en licitació. El projecte, que ha redactat i licita l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), té un pressupost inicial de 1.275.799,82 euros i està previst que les obres comencin el primer semestre de l'any vinent i s'allarguin durant cinc mesos.

Es tracta de 'l'actuació central' del Pla Estratègic de millora del barri del Monestir-Sant Francesc i ha comptat amb la participació de veïns i comerciants. El projecte vol 'donar resposta a diferents necessitats i demandes plantejades al barri durant el procés participatiu de 2016', com són fer més àmplia i més accessible l'avinguda i fomentar l'ús de l'espai públic, l'activitat al carrer, la convivència i el comerç i pacificar el trànsit a la zona.

En aquest sentit, l'actuació vol integrar la via a l'eix de vianants que comença a l'estació de Sant Cugat per 'potenciar-ne la centralitat'.

La primera fase de les obres, inclou:

- Fer tot el carrer de plataforma única i amb el mateix tipus de paviment que hi ha a la cruïlla del passeig de Francesc Macià amb el carrer de la Creu.
- Posar arbrat, mobiliari urbà i zones de càrrega i descàrrega a la part central del carrer.
- Renovar la xarxa de clavegueram
- Soterrar el cablejat aeri de telefonia
- Renovar la il·luminació amb fanals de dues alçades.

Mentre s'executi aquesta primera fase, es podrà circular des de la plaça de la Pelleria fins al passeig de Torreblanca i no hi haurà afectacions al transport urbà. La segona fase, prevista per al 2020, allargarà la vianantització fins a la plaça de la Pelleria, a la cruïlla amb la Rambla del Celler.