Consum compromès per aixecar consciències contra l'Ibex 35

La Fira de Consum Compromès reuneix a Sant Cugat una quinzena d'empreses


  • Comparteix:

La Fira de Consum Compromès ha ofert aquest dijous un espai on promoure un gest: canviar els contractes de subministraments a empreses d'economia social, catalanes i respectuoses amb el medi ambient. Durant la jornada, consumidors cridats per Òmnium Cultural, l'ANC, l'ADIC, la Xarxa d'Economia Social (XES) i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès s'ha informat i han formalitzat contractes amb aquest tipus d'empreses que ofereixen una alternativa a les grans companyies de l'Ibex 35. Fins a una quinzena d'empreses s'han donat cita a Sant Cugat, al pav 2 de la Rambla del Celler, en aquesta primera edició de la proposta que de moment no tindrà una segona sessió.

I és que la fira ha buscat sobretot, 'aixecar consciències' i convidar els assistents a fer els canvis en els contractes. Un degoteig constant de gent ha posat de manifest la bona resposta dels consumidors cap a una fira, que segons el membre de la junta d'Òmnium Sant Cugat Jaume Angerri, ofereix una alternativa de consum a 'les grans empreses oligopolístiques cap a empreses catalanes i d'economia social'.

'Ha vingut gent conscient i compromesa', ha dit Angerri i alguns dels participants ho han demostrat. Durant el matí, nous contractes de subministres, serveis financers, telecomunicacions i assegurances, entre d'altres, i cues davant alguns expositors. Les xifres de la jornada també evidencien que aquest tipus de consum té el seu mercat. Durant 10 hores, han passat més de 3.000 persones, les companyies han recollit les dades personals de més de 700 interessats i s'han formalitzat més de 220 altes noves.

Per a molts dels consumidors el motiu per formalitzar aquests canvis és el compromís amb Catalunya i amb l'economia social i sostenible.


Jaume Angerri

No paren de venir persones que de manera conscient i compromesa estan fent canvis de companyies oligopolístiques de serveis cap a companyies catalanes i d'economia social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.