El calendari solidari dels Mossos se centra de nou en l'Alzheimer

Agents i familiars de malalts protagonitzen un calendari sobre festes tradicionals catalanes


  • Comparteix:

Una de les tòmboles solidàries que es fan a favor de la malaltia / Foto: Premsa Ajuntament

Una de les tòmboles solidàries que es fan a favor de la malaltia / Foto: Premsa Ajuntament

Els Mossos d'Esquadra dediquen de nou el seu calendari solidari a malalts d'Alzheimer i els seus familiars. Ho fan per donar a conèixer una malaltia 'cada vegada més present a la societat' i en un calendari del 2019 protagonitzat per agents i familiars que il·lustra festes tradicionals catalanes. L'objectiu: recaptar 90.000 euros que ajudin a dur a terme tractaments terapèutics alternatius. A la ciutat, es pot adquirir per un import de cinc euros a l'Estanc Coll Favà i a les llibreries Paideia, Alexandria, El Celler de Llibres i a la de l'Hospital General de Catalunya.

El cap de la comissaria dels Mossos a la ciutat, Manel Rodríguez, ha explicat al programa 'Connectats' de La Xarxa -produït per Cugat.cat-, que fa cinc anys que dediquen el calendari a la Federació d'Associacions de Familiars d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) per donar-los suport i perquè és una malaltia que els agents també viuen de prop quan han d'atendre afectats per la demència que s'han perdut a la via pública. La primera edició la van dedicar al càncer infantil. Els diners recaptats, l'any passat uns 54.000 euros, es destinen a la implantació de tractaments terapèutics com la músicateràpia o el treball amb animals com els cavalls, l'equinoteràpia.

Rodríguez també ha revelat part de l'interior del calendari. Ha avançat que hi ha 14 fotografies que il·lustren festivitats com els Pastorets de Calaf, el Carnaval de Solsona i les Gitanes de Rubí. A més, ha explicat que a l'interior es donen indicacions per saber com tractar i comunicar-se amb persones afectades per la demència. També ha avançat que part d'aquests detalls es poden veure a un 'making of' elaborat pel cos.

Consulta altres punts de venda del calendari en aquest enllaç. En total n'hi ha 750 a tot Catalunya, gairebé el doble que en la passada edició.


Manel Rodríguez

Són fotografies que il·lustren festes tradicionals de Catalunya com els Pastorets de Calaf, el Carnaval de Solsona i el Ball de Gitanes de Rubí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.