Es presenta Salvem Parc Barnils per frenar el projecte de la futura biblioteca


Temes relacionats

Sant Cugat, pas a pas cap a la futura biblioteca central urbana (15/jun/18)


  • Comparteix:

La plataforma ha llegit un manifest a un acte de presentació al parc / Foto: Cugat.cat

La plataforma ha llegit un manifest a un acte de presentació al parc / Foto: Cugat.cat

La plataforma Salvem Parc Barnils s'ha presentat en societat aquest divendres per frenar el projecte de la futura biblioteca central urbana que el govern planteja construir a la zona. La plataforma, formada per una desena de membres, reclama a l'equip de govern que faci marxa enrere per protegir el parc. També anuncia l'inici d'una recollida de signatures en contra del projecte a través d'una petició al portal Change.org. A més, com a alternativa, defensa una biblioteca digital amb documents electrònics, tal com s'ha fet a altres ciutats europees com Munic, segons ha explicat el portaveu de la plataforma, Javier Monteys.

Monteys també ha defensat que la ciutat necessita altres prioritats com, per exemple, 'focalitzar-se en temes de seguretat per fer front als robatoris', i que 'una nova biblioteca a la ciutat no és primordial'. 'No defensem que Sant Cugat és una ciutat verda? Doncs per què es vol suprimir aquesta zona?', ha etzibat en relació amb el projecte.

El portaveu, que ha llegit un manifest en una concentració al parc que ha reunit més d'una desena de persones, també ha recriminat a l'equip de govern que 'no hagi donat prou informació' sobre el projecte i demana 'més transparència'.

L'acte ha comptat amb la presència dels regidors de Cs Aldo Ciprian i Sergio Blázquez.




Javier Monteys

És un lloc en què hi som tots. És un pulmó. Fardem que som una ciutat verda, per què volen treure aquest espai? A més, tenim una biblioteca aquí al costat.

Javier Monteys

Munic va fer una biblioteca digital que té més de 10 milions d'usuaris. Creiem que podríem fer una cosa semblant a la ciutat. Seria més barat, accessible i el manteniment dels llibres millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.