Un reportatge sobre els camps nazis s'endú el Ramon Barnils en obra inèdita

Els altres guardons recauen en 'Diari de Sabadell' i el diari 'Ara'


  • Comparteix:

Senso, recollint el premi / Foto: Cedida

Senso, recollint el premi / Foto: Cedida

El 4t Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació ha reconegut aquest dimecres 'César Orquín, un heroi sense matissos a Mauthausen', de Carles Xavier Senso, premi en la categoria d'obra inèdita pel seu reportatge sobre els camps nazis. En la categoria d'obra local publicada, el guardó ha estat pel periodista del 'Diari de Sabadell' Pedro Javier Armengou pel seu treball 'Els empleats de Caixa Sabadell, a l''exili' o al carrer', mentre que els periodistes del diari 'Ara' Àlex Font, Albert Cadanet, Natàlia Vila i Albert Martín s'han endut el premi en la categoria d'obra publicada a mitjans nacionals amb 'Així va fer l’Estat la guerra econòmica contra Catalunya'. La gala de lliurament ha tingut lloc al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Els premis a l'obra publicada a mitjans nacionals i a locals i comarcals estan dotats de 800 euros cadascun, mentre que l'obra inèdita rep 1.400 euros i es publica al diari 'Ara'. El jurat l'han conformat el president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Ferran Casas; la directora de Cugat.cat, Mònica Lablanca; el periodista del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros; el professor de la Universitat Pompeu Fabra Carles Pont; la periodista de SomMollet Montse Eras, el periodista del diari 'Ara' Antoni Bassas i el representant de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), Isabel Serrano.

Carles Xavier Senso ha considerat 'un gran honor' la concessió del premi per la feina d'investigació sobre la figura de Cesar Orquín. Un treball que ha permès demostrar que Orquín va salvar vides i no va ser còmplice dels nazis.

De la seva banda, el guanyador en categoria local, Javier Pérez Armengou, ha destacat que es tracta d'un guardó que 'fa renéixer el Diari de Sabadell' i que també és una distinció cap a la premsa local, que 'té una gran tasca a fer i és capaç de fer moltes coses amb menys recursos'.

La necessitat de fer un periodisme d'investigació és una de les qüestions que ha reivindicat el president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Ferran Casas, que també ha apuntat que aquest és 'el nostre combat'.

El certamen és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de l’AMIC, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, el Diari Ara, el Born CCM i la DO Terra Alta.








Carles Xavier Senso

La veritat és que és un premi dels més ben reconeguts als Països Catalans. Per a nosaltres és una satisfacció.

Pedro Javier Armengo

Crec que és un reconeixement maco per renéixer el Diari de Sabadell i també un reconeixement per la premsa local. Cap a la nostra tasca, que tenim una gran feina a fer i amb menys recursos fem moltes coses.

Ferran Casas

A tots els periodistes ens agradaria fugir del periodisme fast food i poder treballar en unes condicions millors que ens permetessin fer un periodisme de més profunditat. Aquest és el nostre combat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.