Bombers alerten de la 'precarietat' de material i personal al parc Rubí-Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers a Sant Cugat / Foto: Bombers

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Bombers a Sant Cugat / Foto: Bombers

Bombers del parc de Rubí, que dóna servei també a Sant Cugat i Castellbisbal, alerten de la manca de personal, de material i d'inversions. Segons el bomber i coordinador de CCOO, Marc Guix, aquesta 'precarietat' amb la qual treballen és generalitzada a bona part dels parcs de Catalunya i en el cas local requereix de més efectius i la incorporació d'un vehicle autoescala per garantir una bona resposta davant les emergències.

De fet, les seves queixes els han portat a deixar de fer hores extres com a protesta. Només al 2018, ha xifrat Guix, s'han registrat a Catalunya unes 500.000 hores extres de bombers. En el cas del parc de Rubí-Sant Cugat, s'està funcionant aquests dies amb quatre bombers de guàrdia, quan haurien de ser cinc. Uns nivells que, per Guix, suposen un 'perill'.

Segons el delegat sindical, el parc local compta amb una plantilla d'uns 28 bombers, per fer guàrdies de cinc persones, que és el mínim establert. Tot i així, xifra Guix, caldria arribar als 36 per fer guàrdies de sis persones, ja que des de Rubí es dóna servei a 177.000 habitants. Tot plegat, queda lluny de les ràtios europees d'un bomber per cada 10.000 habitants, fet que dotaria el parc de més d'una quinzena de treballadors.

Això se suma a les condicions del material. El de Rubí-Sant Cugat és un dels quatre parcs que disposa de furgó químic, tot i que la plantilla no ha rebut la formació necessària. A més, el Parlament va aprovar el 2013 una resolució que instava el Govern a dotar el parc d'un camió autoescala, un vehicle que no ha arribat mai, ha explicat Guix, i que obliga a moure efectius d'altres seus.

Els Bombers de Rubí-Sant Cugat efectuen unes 2.000 sortides a l'any. 'És manca de voluntat política', assegura Guix, el qual recorda que el 2016 es va aprovar un pla estratègic que preveia inversions urgents que no s'han vinculat a cap pressupost.


Marc Guix

Han baixat els mínims del parc de Rubí a quatre bombers de guàrdia. Quatre bombers és una misèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.