elCugatenc busca 180 subscriptors per evitar tancar a la primavera


  • Comparteix:

Alguns dels membres de elCugatenc / Foto: Cedida

Alguns dels membres de elCugatenc / Foto: Cedida

Si elCugatenc no aconsegueix 180 subscricions d'aquí a la primavera, tancarà. Així de contundents ho expliquen els seus responsables, que aquesta setmana han llençat una campanya per sumar subscriptors i remuntar la difícil situació econòmica en què es troben. El projecte va néixer fa tres anys i mig per fer un 'periodisme local crític i transformador'.

Un dels periodistes fundadors i membre d'elCugatenc, Jordi Pascual, ha explicat a Cugat.cat que el nombre de subscripcions necessàries s'ha calculat a partir de la quota estàndar, que és de 60 euros anuals. A part d'aquesta, també ha explicat que hi ha altres quotes com una solidària anual de 90 euros, una de trimestral de 15 i una de 24 per a joves i persones jubilades. A més, hi ha una altra tipologia, la de mecenes, que permet escollir la quantitat.

Pascual ha explicat que de moment ja han aconseguit un 10% de les subscripcions necessàries i ha animat la ciutadania a col·laborar amb un projecte que 'intenta fer informació de profunditat, oferir diversos punts de vista, focalitzar-se en els col·lectius i treure temes que no destacaven a l'agenda mediàtica'.

elCugatenc és un projecte associatiu que actualment té dos treballadors i que depèn d'una assembla ciutadana integrada per un vintena de persones, entre les quals hi ha periodistes i altres col·lectius. De fet, el proper 12 de gener faran una assemblea oberta a l'Ateneu Santcugatenc a les onze del matí per fer arribar el projecte cooperatiu a més gent.




Jordi Pascual

És un periodisme que té en compte molts punts de vista diferents, fa informació en profunditat i que aporta un nou punt de vista. Posar el focus en els col·lectius i treure temes que potser no havien aparegut tant a l'agenda mediàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.