Sant Cugat reclama la segona residència pública per a gent gran


Temes relacionats

Catalunya en Comú Podem demana al Parlament la segona residència pública de Sant Cugat (11/des/18)

ICV-EUiA reclama el nou Leonardo, la segona residència i l'hospital de referència (18/des/14)

El PSC demana que no s'abandoni el projecte de segona residència (22/nov/13)


  • Comparteix:

La gent gran és un col·lectiu important a Sant Cugat / Foto: Localpres

La gent gran és un col·lectiu important a Sant Cugat / Foto: Localpres

Sant Cugat reclamarà a la Generalitat la construcció de la segona residència pública de la ciutat i habitatges tutelats per a gent gran al barri de Volpelleres. El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a una moció institucional que també exigeix una millora en la mobilitat per promoure així un envelliment actiu de les persones grans que no viuen al centre de Sant Cugat i organitzar xerrades informatives a tots els barris de la ciutat que ajudin al col·lectiu a conèixer els seus drets i les prestacions i recursos de què disposen.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció, una proposta original d'ICV-EUiA, reclama la construcció de l'equipament per respondre a les llargues llistes d'espera per accedir a una plaça a la residència pública. Un altre mesura passa per la inclusió de prestacions que 'no estan a la cartera de serveis socials' com els audífons, l'odonotologia, la podologia i l'òptica, ha explicat el portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez.

Per a la promoció de l'envelliment actiu, el document insta l'Ajuntament a millorar la mobilitat entre el col·lectiu de la gent gran, tant en la millora de les voreres com en la freqüència de pas del transport públic. A més, amb l'aprovació del text, el consistori també es compromet a proporcionar dades sobre la gent gran que hi ha a Sant Cugat, així com a seguir col·laborant amb aquelles entitats adreçades a aquest col·lectiu.

Una reclamació històrica
La construcció d'una segona residència pública és una demanda històrica a la ciutat. Des de 2013 els grups municipals han reclamat a la Generalitat que inclogués aquesta partida als pressupostos. El projecte de la segona residència es va haver d'aturar al 2010 a causa de les retallades pressupostàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.