La Taula Local d'Habitatge comença a moure's amb la mirada posada en l'exclusió residencial

Està formada pels agents socials i els seus informes no seran vinculants


Temes relacionats

El Sindicat de Llogateres reclama a l'Ajuntament accions en la crisi habitacional (23/nov/18)

Fortuny: 'La situació ens interpel·la a actualitzar el protocol davant els desnonaments' (25/oct/18)

Sant Cugat tindrà una Mesa d'Emergència Habitacional per afrontar els casos de desnonament (24/oct/18)


  • Comparteix:

La taula s'ha constituït aquest dimarts a la tarda / Foto: Premsa Ajuntament

La taula s'ha constituït aquest dimarts a la tarda / Foto: Premsa Ajuntament

Sant Cugat compta des d'aquest dimarts amb un nou òrgan de participació: la Taula Local d'Habitatge. Es tracta d'un mecanisme format pels agents socials de la ciutat amb l'objectiu de donar resposta a les problemàtiques generades en aquest àmbit, sobretot a les situacions d'exclusió residencial. Els informes de l'organisme no seran vinculants però seran 'd'obligada resposta' per part de l'administració local.

La Taula Local d'Habitatge tindrà les funcions de fer propostes als òrgans municipals competents, promoure el debat ciutadà i fomentar la coordinació entre les institucions públiques i les entitats implicades. La creació de la taula s'ha fet en el consell sectorial de Serveis Socials, Sanitat i Ciutadania, presidit per la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer.

L'òrgan de participació 'pretén afavorir un espai de reflexió i debat per unificar objectius i línies d'actuació entre administracions, institucions, entitats, professionals i agents socials de la ciutat', ja siguin públics o privats.

La taula, presidida per l'alcaldessa o regidor delegat, compta amb una trentena de vocals, entre ells els partits polítics, el Síndic, el gerent de Promusa, un representant del Col·legi d'Advocats i del Col·legi de Procuradors de Terrassa i un altre de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH). També tenen representació entitats com el Sindicat de Llogaters, Càritas, Creu Roja, APIalia, un representant dels bancs, de les companyies submnistradores i de les entitats veïnals.

Noves mesures per atendre la crisi habitacional
La Taula Local d'Habitatge ve a cobrir la necessitat que Sant Cugat disposi d'una eina per atendre l'emergència habitacional com va anunciar l'alcaldessa fa dos mesos davant la problemàtica actual en habitatge i les reivindicacions del Sindicat de Llogaters.

Ja al 2013, Sant Cugat va comptar amb un òrgan similar, la Taula per al Dret a l'Habitatge, que va donar origen, entre d'altres, a la creació de l'Observatori de l'Habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.