Les protectores criden a deixar els animals fora de la carta als Reis

Alerten que no es regalin animals de companyia a la lleugera i que, si es fa, s'adoptin


  • Comparteix:

Les protectores criden a adoptar / Foto: Localizania

Les protectores criden a adoptar / Foto: Localizania

Els animals com a regal de Nadal no són una bona idea. Les protectores alerten que tenir un animal a la lleugera és una irresponsabilitat i remarquen, abans de Setmana Santa, quan les famílies han de començar a planificar vacances, s'acaba vivint un repunt dels abandonaments i l'arribada als refugis de nous animals. El Cau Amic n'ha parlat a la seva secció del magazin, on ha explicat que hi ha altres maneres d'ajudar als animals i de tenir-los a prop, com els apadrinaments, per a famílies que no poden assumir-ne un.

ESCOLTA-HO

'Els cadells són molt macos, però dos mesos després, quan ja t'han destrossat la casa, no tant', ha sentenciat Francesc Codonyés, de la protectora, que ha assenyalat que la fórmula de l'apadrinament permet a la gent ajudar a un gos del refugi, treure'l a passejar i visitar-lo sense les obligacions que requereix que formi part de la família. 'Tot això forma part de la compulsió nadalenca de comprar-ho tot sense mesura, i amb els animals s'ha de tenir una mica de cura', explica Lluís Vidal, de la Ciutat dels Gats, que posa les sensacions en xifres. La meitat dels 22 gats que cuiden són producte de regals de Nadal.

Tant Codonyés com Rosa Maria Marquès, presidenta d'El Cau Amic, han explicat que molts dels gossos que s'abandonen prematurament 'tenen problemes de comportament' i que això als refugis els obliga a treballar especialment amb ells per poder tornar-los a trobar una família. I no només es tracta de gossos i gats, sinó que per Nadal també es regalen altres animals, com fures, tortugues, conills i espècies exòtiques que compliquen i molt la feina de les protectores que les han d'acollir.

Això sí, Francesc Codonyés assenyala que el Nadal és un bon moment per adoptar perquè tenim uns quants dies lliures que podem aprofitar per passar-los amb l'animal i fer l'acollida, un dels processos més importants perquè l'arribada del nou membre de la família sigui el menys complicada possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.