Les respostes als dubtes sobre el tribut lligat a la tarifa plana metropolitana


Temes relacionats

Sant Cugat portarà als tribunals el càlcul del tribut metropolità derivat de la integració a la tarifa plana de transport (19/des/18)

L'Ajuntament defensa la integració a la zona 1 com un estalvi per al ciutadà i per al consistori (17/oct/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat té vuit estacions de FGC / Foto: FGC

Sant Cugat té vuit estacions de FGC / Foto: FGC

Sant Cugat pagarà la tarifa de zona 1 per desplaçaments a municipis de l'àrea metropolitana a partir de l'1 de gener del 2019. Tot i que encara queden aspectes per concretar fruit d'aquesta integració, de moment, els santcugatenc pagaran menys pels títols de transport públic i hauran d'assumir un nou tribut metropolità, el qual encara no té data d'aplicació.

Què implica
Sant Cugat, juntament amb 17 municipis més, forma part de la segona corona metropolitana del transport públic. Aquests municipis entren a formar part de la tarifa plana metropolitana. Aquesta integració comportarà principalment dos aspectes per als santcugatencs. D'una banda, pagaran menys pel transport públic i, de l'altra, hauran de assumir un tribut metropolità, ja recollit en l'ordenança fiscal de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Quan entra en vigor la seva aplicació
L'1 de gener del 2019. És a dir, a partir de llavors, pagaran menys pels títols de transport públic per desplaçar-se a municipis de l'àrea metropolitana.

Què és el tribut metropolità
Sant Cugat, i la resta de municipis de la segona corona, estaven exempts fins ara del pagament del tribut metropolità. La integració dels 18 municipis a la zona 1 tarifària comporta ara el pagament d'aquest tribut de l'AMB, que entre d'altres coses, serveix per finançar el transport públic. El tribut està regulat per una ordenança fiscal de l'AMB, a la qual Sant Cugat ha presentat al·legacions que han estat desestimades. Tot i estar d'acord amb el tribut, l'Ajuntament rebutja la fórmula de càlcul d'aquest tribut, fet pel qual portarà l'ordenança als tribunals.

Com i quan es cobrarà el tribut metropolità
De moment, el tribut metropolità es calcula agafant com a referència el valor cadastral, el mateix que passa amb altres impostos com l'IBI, i per tant varia en funció de cada contribuent. Tot i així, el cobrament no anirà vinculat a l'IBI, sinó que els ciutadans rebran un rebut diferent girat directament per l'AMB. És a dir, no és l'Ajuntament qui recapta aquest tribut.

Aquest nou tribut, no té data d'aplicació per als municipis de la segona corona metropolitana. Segons ha assegurat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, no serà fins després de les eleccions municipals que es començarà a cobrar.

Altres conseqüències de la integració de Sant Cugat
La integració de Sant Cugat a la tarifa plana metropolitana va lligada també a un pla d'inversions per part de l'AMB. A més, una vegada conclogui la concessió del transport públic urbà de Sant Cugat l'any vinent, la seva gestió passarà a mans de l'AMB, que haurà de licitar el nou concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.