L'Ajuntament renova la flota amb 26 nous vehicles elèctrics i híbrids per donar 'exemple'


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha adquirit 26 nous vehicles per renovar la seva flota i contribuir a fomentar una mobilitat més sostenible. Es tracta de 18 vehicles elèctrics, tres motocicletes i quatre turismes per a la policia i dues furgonetes i nou turismes per tècnics i treballadors municipals, i vuit vehicles híbrids, quatre turismes per a la policia i quatre per a altres departaments. La inversió ha estat de 460.000 euros pel cost de 19 dels vehicles, mentre que els set restants es paguen en modalitat de rènting.

La compra d'aquests nous vehicles ha servit per retirar 16 vehicles municipals de dièsel i benzina. Amb aquesta renovació, la flota està formada per 79 vehicles: 33 elèctrics o híbrids i 46 de benzina o dièsel. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha presentat davant d'una representació d'aquesta nova incorporació de vehicles el 'camí cap a la flota elèctrica' que ha de contruibuir a reduir les emissions de CO2 i millorar la qualitat de l'aire. Fortuny ha assenyalat que es tracta d''una aposta ferma' per donar, des de l'Ajuntament, 'exemple' en una mobilitat més sostenible.

El consistori té previst adquirir l'any vinent dos nous vehicles elèctrics.

Bonificacions municipals per als vehicles poc contaminants:
- 75% en l'impost de circulació a vehicles híbrids i elèctrics i amb emissions inferiors als 110 grams CO2/km
- 50% en l'impost de circulació a vehicles amb emissions inferiors als 110 grams CO2/km
- 25% en l'impost de circulació als vehicles gasoil amb emissions inferiors als 108 grams CO2/km i benzina amb emissions inferiors als 120 grams CO2/km
- Els vehicles elèctrics i híbrids endollables no paguen ni àrea verda ni àrea blava.


Carmela Fortuny

Una aposta ferma perquè també nosaltres des de l'Ajuntament donem exemple en aquest camí que hem de començar a fer tots cap a la mobilitat sostenible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.