La Generalitat vol incrementar el paper dels ajuntaments en l'àmbit dels serveis socials


  • Comparteix:

La consellera de Bénestar i Família s'ha reunit amb representants municipals i amb les entitats de caire assistencial

La consellera de Bénestar i Família s'ha reunit amb representants municipals i amb les entitats de caire assistencial

La Generalitat té previst incrementar fins a un 10% els recursos que es traspassen als ajuntaments per tirar endavant serveis de tipus social. Així ho ha explicat la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, durant una visita a la nostra ciutat. Simó ha explicat que larenovació del conveni que regula aquestes transferències s'ha de presentar ara a les associacions municipalistes i als governs locals per poder-lo aprovar a principis d de l'any vinent.

Les prioritats de la conselleria de Benestar i Família seran, durant aquest mandat, seran els serveis socials d'atenció primària, l'atenció domiciliària i la teleassistència. Així ho ha assegurat la consellera, Anna Simó, durant una visita a la nostra ciutat en que s'ha reunit tant amb els representants municipals com amb les diferents entitats que treballen dins l'àmbit assistencial.

Simó ha volgut subratllar la importància de conèixer de prop la feina i els problemes que tenen aquestes entitats en el seu dia a dia, i ha destacat projectes com els pisos tutelats del Taller Jeroni de Moragas, que segons ha dit, garanteixen a les persones amb disminucions el dret al treball i a poder viure amb certa independència.

Tots aquests projectes però necessiten el recolzament de les diferents administracions. En aquest sentit, la consellera ha dit que cal ajudar facilitar aquesta tasca als ajuntaments amb un increment de transferències econòmiques a partir del nou conveni marc que ho regula i que s'aprovarà a principis de l'any vinent.

Anna Simó

Ho hem de presentar a les associacions municipalistes i ho estem negociant amb els ajuntaments, però es preveu un increment del 10% i un esforç suplementari per teleassistència fins al 18%.


Des de l'Ajuntament, l'alcalde Lluís Recoder ha valorat molt positivament la visita i sobretot el contacte directe de la consellera amb les entitats. L'alcalde també ha celebrat la voluntat de donar més suport al paper dels ajuntaments, entenent que això anirà acompanyat dels corresponents recursos.

Lluís Recoder

A Sant Cugat hi ha moltes entitats que treballen en el camp social i que necessiten suport de les institucions. Estic d'acord amb donar més suport als ajuntaments, sempre i quan això impliqui més recursos.


Anna Simó ha aprofitat per visitar els dos pisos tutelats que té actualment el Taller Jeroni de Moragas així com els dos pisos que els acaba d'entregar Promusa i també les instal·lacions del mateix taller i la residència Estel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.