El govern espanyol aprova apujar un 2,25% el sou dels funcionaris

Batet ho justifica per evitar un possible 'període d'incertesa' fins a l'aprovació dels comptes de l'Estat


  • Comparteix:

La mesura s'ha anunciat aquest divendres / Foto: Ajuntament

La mesura s'ha anunciat aquest divendres / Foto: Ajuntament

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres l'increment del salari dels empleat públics un 2,25% de cara a l'any vinent, tal com ha informat la ministra de Política Territorial i Obra Pública, Meritxell Batet, durant la roda de premsa posterior celebrada a la Llotja de Mar de Barcelona. Segons ha assenyalat, la decisió de l'executiu estatal evita que es pugui produir un 'període d'incertesa' fins a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat. La pujada es farà efectiva a partir de l'1 de gener, com volien els sindicats, i podria veure's incrementada en un 0,25% més en funció de l'evolució del PIB, i d'un altre 0,25%, encara pendent de tancar, que provindria de fons afegits i que no es destinarien per igual entre tot el funcionariat.

CCOO alerta
Prèviament al consell de ministres, la secció sindical de CCOO de l'Ajuntament va emetre aquest dijous un breu comunicat en què remarca que perquè els treballadors del consistori, dels seus organismes i empreses públiques puguin rebre aquest increment 'és requisit imprescindible que el ple municipal aprovi prèviament els pressupostos previstos per al 2019'.

El sindicat també recorda que l'increment salarial és fruit del segon acord de millora d'ocupació pública i condicions de treball 2018-2020 signat per CCOO, UGT i CSI-F amb l'anterior govern espanyol el març de 2018.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.