Els pessebres amagats de Sant Cugat

Hi ha més d'una vintena de representacions a les finestres de la ciutat


  • Comparteix:

L'Ateneu ha ofert aquest dissabte una ruta pels 25 pessebres exposats a les finestres del centre de Sant Cugat. Grans i petits han gaudit del passeig acompanyats de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC). Pessebres motoritzats, escenes de la vida santcugatenca i de pagès han sorprès als visitants que s'aturaven a observar cada detall. En un dels diorames hi havia representat l'exconseller santcugatenc Raül Romeva.

Prop d'una cinquantena de persones s'han sumat al recorregut que ha començat a la plaça de Barcelona i ha seguit pel nucli antic de la ciutat. El secretari de la junta de l'Ateneu, Toni Manresa, ha afirmat que els pessebres a la finestra són una expressió de cultura popular ' on la gent que hi participa mostra al públic muntatges que, tradicionalment, es troben a l'interiror de les llars.

El recorregut dels pessebres a les finestres és una tradició que l'Ateneu va recuperar ara fa cinc anys. L'activitat es tornarà a repetir aquest dijous i el tres de gener, a les sis de la tarda.


Toni Manresa

Hi ha alguns pessebres que tenen detalls com per exemple, un carrer de Sant Cugat o figures en moviment, que als nens els hi encanta. Cada pessebre té la seva història i és molt bonic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.