Pedro Arrojo guanya el premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2004


  • Comparteix:

El guardó, que atorga l'Instut Víctor Seix de Polemologia, està vinculat al moviment contra el PHN

El guardó, que atorga l'Instut Víctor Seix de Polemologia, està vinculat al moviment contra el PHN

L'Institut Víctor Seix de Polemologia ha decidit atorgar el Premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2004 a Pedro Arrojo, un saragossà vinculat al moviment contra el Pla Hidrològic Nacional i gran defensor de la cultura de l'aigua. Així s'ha fet públic aquest dissabte en un acte que, des de l'any passat, té lloc a la nostra ciutat.

L'Institut Víctor Seix de Polemologia va nèixer l'any 1967 arrel de la mort de Víctor Seix, editor català pioner en la introducció de moviments pacifistes europeus a Catalunya. L'Institut, que té una finalitat d'investigació i divulgació sobre temes de pau, atorga cada any un memorial a persones o institucions per accions a favor de la pau, i aquest any la distinció ha recaigut en Pedro Arrojo, guanyador, entre d'altres coses, del premi Goldman 2003 d'ecologia.

Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau, ha destacat que es distingeixi la tasca d'Arrojo a Sant Cugat, on ha participat molt anys als cursos que organitza la Universitat d'estiu. L'escoltem.

Arcadi Oliveres

És un dels grans defensors de la cultura de l'aigua, és el líder més conegut del moviment contra el trasvassament, i al ser proper a nosaltres, creiem que se li han de reconèixer els seus mèrits


A l'acte hi ha assistit, entre d'altres, Joan Botam, membre fundador de l'Institut Seix de Polemologia, Monserrat Salvat, presidenta de l'institut i vídua de Víctor Seix, i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, que ha destacat la feina de les associacions santcugatenques en temes de pau i cooperació i la importància que aquest premi es doni a la nostra ciutat.

Toni Ramon

Remarca que la ciutadania de Sant Cugat, la gent que treballa en entitats de solidaritat i cooperació, ha agafat el tema de la pau com un dels eixos importants del seu treball


Pedro Arrojo, del que s'ha destacat també la seva condició dialogant i la seva recerca per donar sortides negociades als confictes, és el guanyador que fa 35 del Memorial Joan XXIII per la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.