Romeva publica des de presó un llibre amb reflexions polítiques

'Esperança i llibertat' veurà la llum a mitjans de gener


  • Comparteix:

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

'Esperança i llibertat' és el títol que l'exconseller Raül Romeva ha escollit per al llibre que publicarà a meitat de gener, abans que comenci el judici que l'encausa per l'1-O. Segons ha pogut saber l'ACN, el santcugatenc l'ha escrit durant el novembre, principalment, entre els centres penitenciaris d'Estremera i Lledoners, i aglutina experiències a la presó, reflexions polítiques sobre actualitat i claus de futur, una anàlisi de les causes que han portat Catalunya a la crisi del present i vivències personals actuals i del darrer any. A més, inclou contingut de converses de Romeva amb alguns autors i intel·lectuals, i detalls i concrecions del seu posicionament davant el judici del Tribunal Suprem.

El llibre està enllestit i ja es prepara la seva distribució. Just quan tot està a punt per publicar-se, Romeva l'ha volgut comentar en declaracions per a l'ACN escrites des de Lledoners. L'exconseller assegura que 'Esperança i llibertat' pretén 'ser una pausa que ajudi a prendre consciència del moment'. A més, explica que ha recollit també 'molts pensaments que suraven' abans d'entrar a presó. 'És un llibre de pensament polític, de reflexions i de propostes, també de molts dubtes, però alhora d'alguna certesa. Hi reflexiono sobre la vida a la presó, però sobretot sobre els què i els perquès de la nostra situació. Parlo del passat, per contextualitzar sentiments i reflexions, bastant de present, per saber on som realment, i molt de futur, per saber on volem anar i, sobretot, per què hi volem anar', resumeix Romeva en parlar del seu llibre.

Segons l'exconseller, l'ha escrit partint de la base que tot el que passa als presos, 'sigui bo o dolent, no és res més que un aprenentatge, i que tot intent fallit no és altra cosa que una oportunitat per tornar-hi, amb més informació'. El llibre, que el mateix autor assegura que no conté cap retret en parlar del passat polític, aspira a 'aportar al lector una mica d'aquesta esperança i ànsia de llibertat; perquè la presó dura un temps, però la dignitat i l'orgull són per a sempre'. 'I nosaltres en sortirem', conclou Romeva en les seves declaracions a l'ACN des de Lledoners.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.