Arrenca l'any amb la majoria de tarifes de subministrament congelades

Les parts regulades del gas i l'electricitat i l'aigua no pujaran; la telefonia, en canvi, sí


Temes relacionats

Lleuger encariment del preu dels peatges de la C-16 amb l'inici d'any ( 1/gen/19)

El transport públic engega 2019 amb les tarifes congelades ( 1/gen/19)


  • Comparteix:

L'any arrenca sense massa canvis a les factures / Fotos: ACN

L'any arrenca sense massa canvis a les factures / Fotos: ACN

L'any arrenca habitualment amb canvis als preus dels subministraments. Enguany, però, es dóna el cas que la majoria de factures no experimentaran variacions interanuals, sobretot gràcies a les congelacions en les taxes que s'han aplicat des de les administracions públiques. Cugat.cat t'acosta com engeguen 2019 les tarifes de llum, gas, aigua i telefonia.

Els preus dels subministraments aquest 2019

Llum

Llum

L'executiu espanyol ha aprovat la congelació de la part regulada de la tarifa de l'electricitat de 2018. Això no impedirà, però, que les companyies elèctriques puguin pujar les tarifes dels seus serveis, que alguns experts apunten que podrien pujar un 4%.


Gas

Gas

El govern de Pedro Sánchez també ha aprovat la congelació de la part regulada de la tarifa del gas per aquest 2018. De fet, la tarifa d'últim recurs de gas natural baixarà un 4,6% de mitjana, segons el BOE.


Aigua

Aigua

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aturat l'increment de tarifa proposada per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua (ABEMCIA), encarregada del subministrament d'aigua potable a 23 municipis metropolitans, que preveia inicialment una pujada del 4,1%. Així, durant tot el 2019 el preu actual del rebut no variarà.


Telefonia

Telefonia

L'ONG FACUA-Consumidors en Acció ha advertit que, per exemple, Movistar tornarà a pujar les seves tarifes a partir de mitjans de gener, amb un 33,3% més que l'any passant en l'establiment de trucada del paquet Fusió 0 -passant de 30 a 40 cèntims. Així mateix, Movistar ADSL -que no inclou telefonia mòbil- puja tres euros al mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.