Sant Cugat recorda els quatre excursionistes morts al Perú, dos d'ells veïns de la ciutat

L'Ajuntament ha decretat un dia de dol i ha ofert acompanyament administratiu i psicològic als familiars


  • Comparteix:

Emotius minuts de silenci, els que s'han viscut aquest dimarts davant de l'ajuntament per la mort de tres joves, dos dels quals santcugatencs, als Andes peruans, a més del guia que els acompanyava. Una cinquantena de persones, entre elles els familiars i amics dels dos santcugatencs i representants dels partits polítics, ha assistit a la convocatòria del consistori, que també ha decretat un dia de dol i ha fet onejar les banderes a mig pal.

L'Ajuntament, tal com ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, prioritza ara l'acompanyament, tant administratiu com psicològic, de les famílies. Fortuny també ha assegurat que les dues víctimes mortals santcugatenques eren joves 'molt vinculats al teixit associatiu de la ciutat'.

A més, ha agraït a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i al RACC que, tot i que els joves no estaven federats, han ofert assistència i han agilitzat tots els tràmits que s'han de fer en aquests casos. Des del consistori han traslladat el condol de tota la ciutat a les famílies i asseguren que 'és un dia molt trist per les ciutats de Sant Cugat i Cerdanyola.

Les famílies, a més, també han rebut nombroses mostres de suport de clubs esportius i d'entitats del municipi. El president del govern, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també han traslladat a les famílies el seu condol. Els dos presidents han fet arribar el seu suport amb missatges als seus perfils a les xarxes socials.

El pic on va tenir lloc l'accident, diumenge passat, és el Nevado Mateo, de 5.150 metres. Està ubicat a la província de Carhuaz i forma part de la Cordillera Blanca dels Andes, al Perú.

Reaccions dels governs
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, ja van traslladar aquest dilluns al vespre el seu condol a les famílies de les víctimes. Van fer-ho a través de sengles piulades a Twitter.








Carmela Fortuny

Ara és el moment d'acompanyar les famílies, de respectar els moments íntims que requereixen. Fer l'acompanyament des dels dos ajuntaments i des del govern de Catalunya per agilitzar tràmits administratius i donar suport psicològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.