Les entitats de Sant Cugat lamenten la pèrdua dels joves morts al Perú

L'handbol local, entitats tradicionals i la Fundació Collserola han expressat el condol


Temes relacionats

Sant Cugat perd dos joves en un accident alpí al Perú ( 9/gen/19)

Sant Cugat fa pinya en record dels quatre excursionistes morts al Perú ( 9/gen/19)


  • Comparteix:

Sergi Porteros, el quart per l'esquerra de la fila de dalt, formava part del Club Handbol Valldoreix / Font: Club Handbol Valldoreix

Sergi Porteros, el quart per l'esquerra de la fila de dalt, formava part del Club Handbol Valldoreix / Font: Club Handbol Valldoreix

Diverses entitats han recordat aquest dimarts, a través de les xarxes, els quatre joves morts en l'accident alpí dels Andes peruans, dos d'ells santcugatencs. La figura de Sergi Porteros ha estat especialment lamentada per les entitats de les quals havia format part: l'Handbol Sant Cugat, l'Handbol Valldoreix, Castellers i Esbart Sant Cugat. També s'han sumat al condol Bastoners de Sant Cugat, la Federació Catalana d'Handbol i la Fundació Collserola. Les altres víctimes de l'allau han estat un veí de Cerdanyola i el guia peruà de la travessa.

L'Handbol local, afectat
Els primers a mostrar la seva afectació, la matinada de dimarts, ha estat l'Handbol Sant Cugat. L'entitat esportiva ha mostrat la 'tristesa' i el 'dol' per la mort de l'exjugador Sergi Porteros, que va ser integrant del club des d'infantils fins a sènior. El director esportiu del club, Joan Sancho, ha explicat a Cugat.cat que havia entrenat Porteros a la categoria juvenil i ha anunciat que faran minut de silenci a tots els partits d'aquest cap de setmana.

Sergi Porteros també va militar al Club Handbol Valldoreix en etapa sènior, a la temporada 2015-2016, i tenia previst reincorporar-se al club a la tornada del Perú, ha confirmat el president, Pau Santos, que l'ha definit com 'amic personal' i amb una família molt vinculada al club verd-i-negre. La Federació Catalana d'Handbol ha emès un comunicat on lamenta la mort de l'exjugador.

Les entitats tradicionals, també es pronuncien
Segons ha pogut saber Cugat.cat, Sergi Porteros va ser 'casteller actiu' durant uns quants anys, juntament amb membres de la seva família. Era acotxador habitual i, de fet, va ser l'aixecador del primer 3 de 7 aixecat per sota de la colla, carregat a la Festa Major del 1998. El santcugatenc també va passar per l'Esbart Sant Cugat i l'entitat, i també Bastoners, han tingut un record per al difunt a les xarxes.

Record des de les aules
La Fundació Collserola, de la qual forma part l'escola Avenç de Sant Cugat, ha expressat en un comunicat el condol a les famílies. L'entitat assegura que estan 'consternats', ja que dos dels joves van estudiar al centre local, entre ells Porteros, mentre que l'altre santcugatenc i el jove de Cerdanyola ferit ho van fer al Ramon Fuster. Així, els quatre eren exalumnes de centres de la Fundació Collserola.



















Joan Sancho

Per nosaltres és una notícia molt trista i que ens dol molt.

Pau Santos

El Sergi era un amic i havia coincidit amb molts dels nostres jugadors al Sant Cugat. Esperàvem la seva tornada per jugar amb nosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.