Els embassaments que donen servei a Sant Cugat, prop del 90% de la seva capacitat

Fa un any estaven al 46%


  • Comparteix:

La Baells al 93% de la seva capacitat, amb 103 hm3 / Foto: ACA

La Baells al 93% de la seva capacitat, amb 103 hm3 / Foto: ACA

Els embassaments del sistema Ter Llobregat, que donen servei a Sant Cugat, estan a prop del 90% de la seva capacitat amb 550 hectòmetres cúbics. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA),es tracta d'un important creixement, ja que fa un any aquests mateixos embassaments estaven al 46% de la seva capacitat, amb 280 hectòmetres cúbics.

Així, els reservoris de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan per damunt del 95%, mentre que els del Ter (Sau i Susqueda) se situen entre el 83 i el 90%, respectivament.

En el conjunt de les conques internes, la situació segons l'ACA és de més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hectòmetres cúbics. Aquest volum es manté estable des de finals de novembre. Fa un any, les reserves es situaven al 44% de la capacitat i 308 hectòmetres cúbics emmagatzemats.

Evolució de les reserves del 27 de novembre al 10 de gener / Foto: ACA
Evolució de les reserves del 27 de novembre al 10 de gener / Foto: ACA


L'ACA apunta a dos factors que han generat aquest creixement en les reserves. D'una banda, les quantioses pluges registrades durant octubre i novembre, i, de l'altra, el descens del consum habitual durant els mesos d'hivern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.