elCugatenc busca fórmules per a la supervivència del projecte

El mitjà ha celebrat una assemblea extraordinària i oberta a tothom


Temes relacionats

elCugatenc busca 180 subscriptors per evitar tancar a la primavera (15/des/18)


  • Comparteix:

L'assemblea d'elCugatenc, aquest dissabte / Foto: Cugat.cat

L'assemblea d'elCugatenc, aquest dissabte / Foto: Cugat.cat

Replantejar el sistema de quotes, buscar més anunciants, crear sinergies amb l'administració pública i fer més d'un monogràfic a l'any han estat algunes de les idees que han sortit de l'assemblea extraordinària d'elCugatenc. Totes aquestes propostes, però, s'han 'd'estudiar', ha explicat el periodista i cap de redacció del mitjà, Jordi Pascual, a Cugat.cat. elCugatenc va engegar una campanya a principis de desembre per aconseguir 180 subscriptors, una xifra 'simbòlica' que permet la viabilitat del projecte. La presentació, que s'ha dut a terme a l'Ateneu aquest dissabte, ha congregat prop d'una cinquantena de persones.

La jornada ha servit per abordar un dels aspectes que més preocupen als seus fundadors: la viabilitat econòmica. 'L'assemblea ha girat al voltant de buscar fórmules per augmentar els ingressos'. Els assistents a la cita també han debatut altres qüestions com 'l'ampliació de l'espai ideològic' i la cerca de 'més col·laboradors', ha afirmat Pascual.

Tres futurs diferents

La comissió ha dibuixat tres escenaris econòmics entre els quals es planteja la possibilitat de 'mantenir-se tal com fem ara i anar millorant poc a poc', una opció que 'no resulta viable' perquè les persones que es dediquen a elCugatenc tenen un sou 'simbòlic' i 'a la llarga haurien de buscar una altra feina que no els permetria estar pel projecte', ha sentenciat el periodista.

Un altre plantejament passava per una pujada del salari 'que permeti al periodista viure de la seva feina a elCugatenc' tot i que suposaria el creixement de les pèrdues. Jordi Pascual aposta per 'anar creixent poc a poc', tot i les pèrdues, però d'aquesta manera 'hi hauria més marge de maniobra'.

L'any 2016 elCugatenc va guanyar el concurs de cooperatives de l'Ajuntament de Sant Cugat i va rebre una subvenció de 10.000. Aquests diners, tal com han explicat la comissió a l'assemblea, serveixen per fer front a les pèrdues.








Jordi Pascual

Han sorgit propostes diverses, des de persones que voluntariament volen doblar la seva quota fins a altres vies com la cerca de més anunciants o demanar subvencions d'administracions públiques que permetin que el nostre projecte sigui viable.

Jordi Pascual

Hem dibuixat tres escenaris a nivell econòmic. El primer és mantenir la situació com ara, amb preus i sous simbòlics. Ara bé, el projecte seria viable de cara dos o tres anys vista. En aquest supòsit, el més probable és que les persones que ens dediquem a elCugatenc haguem de buscar una altra feina i el projecte acabi trontollant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.