Sant Cugat trenca 12 anys de tendència a l'alça amb una reducció del 5% dels robatoris a domicilis

L'única zona on han augmentat aquest tipus de delictes el 2018 és Valldoreix


Temes relacionats

Mossos preveu per primera vegada en 10 anys tancar l'any amb menys robatoris amb força a domicilis (22/nov/18)

Reducció dels robatoris amb força a domicilis a tots els barris menys Valldoreix (22/nov/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha tancat el 2018 amb 664 robatoris amb força a domicilis, 36 menys que l'any anterior, el que significa una reducció d'un 5%. Es confirma, per tant, la tendència a la baixa que van avançar els Mossos d'Esquadra a Cugat.cat en aquest tipus de delictes, que només han augmentat, en un 81%, a Valldoreix.

Són unes dades que contrasten amb el context català, on aquest tipus de delictes ha patit un increment del 10%, i també amb la tendència a la ciutat, que no havia deixat d'augmentar en els darrers 12 anys. Un balanç 'positiu' que fa estar 'satisfets' als responsables de seguretat del municipi, que no es conformen i seguiran treballant perquè les dades continuïn baixant. El cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, el sotsinspector Manel Rodríguez, ha assegurat que no abaixaran 'la guàrdia'.

Per barris, aquest tipus de delictes ha disminuït a tots menys a la Floresta, on s'han mantingut exactament igual, i a Valldoreix, on han passat de 84 al 2017 a 152 el 2018. Un augment del 81% que des de Mossos asseguren que seria major si no s'hagués intensificat el dispositiu especial coordinat entre la policia catalana i la local.

Robatoris a domicilis per barris / Foto: Mossos d'Esquadra
Robatoris a domicilis per barris / Foto: Mossos d'Esquadra


Per l'Ajuntament, de fet, aquesta coordinació i cooperació entre cossos és un dels pilars bàsics de l'estratègia en matèria de seguretat. Ho ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que també ha posat en valor la tasca de proximitat amb els grups de treball de veïns i ha anunciat la incorporació aquest 2019 d'innovació tecnològica per combatre els robatoris, en forma de dos drons amb càmera tèrmica i 12 noves càmeres de videovigilància amb lector de matrícula que s'instal·laran, principalment, en punts de Valldoreix, la Floresta i Mira-sol. Unes millores que s'han de portar a terme amb una partida de 250.000 euros destinats a la seguretat d'un pressupost que encara no s'ha aprovat.

A més, Fortuny ha assegurat que continuaran 'reclamant' més efectius policials a la Generalitat per cobrir tot el terme municipal, però que 'mentrestant no ens podem quedar de braços plegats'.

Pel que fa a detencions, el 2018 han augmentat un 15%, passant de 160 a 185. També s'han incrementat les identificacions, tant de vehicles com de persones, un 20%. En el còmput global, el conjunt de delictes contra el patrimoni s'ha reduït un 4,8%.




Manel Rodríguez

Estem molt satisfets perquè no és fruit de la casualitat ni de la improvisació. Tot i així, nosaltres no abaixarem la guàrdia i no ens conformem amb aquesta reducció, que ens hauria agradat que fos més alta.

Carmela Fortuny

Crec que avui toca agrair aquesta coordinació policial que ha permès aquestes dades positives en un moment en què a Catalunya es registra un augment del 10% de robatoris amb força a domicilis i a Sant Cugat es redueix un 5%. Però continuem estant preocupats per la seguretat a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.