L'IOTT ofereix revisions oculars gratuïtes per prevenir el glaucoma i la degeneració macular

El centre mèdic engega la seva campanya anual des de dilluns vinent i fins divendres


  • Comparteix:

La unitat mòbil està instal·lada a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat.cat

La unitat mòbil està instal·lada a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat.cat

L'Institut Oftalmològic Tres Torres (IOTT) portarà a Sant Cugat la campanya per a la prevenció del glaucoma (malaltia del nervi òptic irreversible) i la degeneració macular. Des de dilluns vinent i fins divendres, els optometristes del centre mèdic oferiran revisions oculars gratuïtes a la unitat mòbil instal·lada a la plaça d'Octavià. Serà des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda, amb una pausa de dues a tres. L'IOTT, que té un centre a la ciutat, impulsa aquesta campanya des de fa vuit anys.

La hipertensió ocular, ser major de 40 anys, la miopia elevada, la diabetis, la hipermetropia i els tractaments amb corticoides són alguns factors de risc per a desenvolupar glaucoma o degeneració macular. L'optometrista de l'IOTT Carme Mora ha explicat a Cugat.cat que la campanya està oberta a tots els ciutadans però, principalment, s'adreça a majors de 40 anys.

Mora ha detallat que el glaucoma provoca primer una 'pèrdua de la visió pels voltants del camp visual' provocant un 'glaucoma avançat' mentre que la 'visió central es manté perfecta'. Per això, l'objectiu de la campanya és realitzar una prova per detectar 'la pressió ocular i detectar amb antelació' la malaltia 'abans que comenci a afectar el camp visual central i que la pèrdua de visió sigui irreversible'.

L'optometrista també ha assegurat que es tracta d'una 'revisió ràpida' d'uns 15 minuts que permetrà que els que s'apropin a fer-se les proves surtin 'tranquils' o amb un diagnòstic precoç, que suposa 'benefici per prevenir aquesta malaltia en un futur'.

El glaucoma es produeix després de tenir la pressió de l'ull alta durant un llarg període de temps. Aquesta pujada de pressió provoca afectacions al nervi ocular, com la pèrdua de fibres del nervi. La pèrdua de visió és lenta i perifèrica (els voltants del camp visual). El glaucoma no té símptomes, no és dolorós i progressa de manera silenciosa fins que danya el nervi òptic de manera irreversible, provocant una pèrdua de visió permanent.









Carme Mora

Es perd la visió pels voltants del camp visual. La visió central es pot mantenir perfecta amb un 100% i, en canvi tenir un glaucoma força avançat. Per això és important mirar-se la pressió ocular perquè podem detectar-ho amb antelació abans que comenci a afectar aquest camp visual i abans que la pèrdua de visió sigui irreversible.

Carme Mora

Qualsevol persona a partir de 45 anys, insistiria molt amb la gent que té antecedents familiars de glaucoma, que s'acostin. Són 15 minuts. La revisió és ràpida i poden sortir tranquils de què no tenen absolutament res o amb un diagnòstic precoç que, de totes maneres, serà un benefici per prevenir aquesta malaltia en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.