Els 75 anys del CMSC i tallers infantils de Can Barata, partida ordinària del consell de Centre-Est

Les propostes d'inversió estan pendents de l'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament


Temes relacionats

Pas endavant per a la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola ( 5/des/18)

La seguretat i l'incivisme a la plaça d'en Coll i l'avinguda Cerdanyola centren el consell de barri de Centre Est (25/set/18)

Les nou actuacions de futur del Pla Estratègic del Monestir (26/jul/18)


  • Comparteix:

La sessió s'ha celebrat a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

La sessió s'ha celebrat a la Casa de Cultura / Foto: Cugat.cat

El lloguer d'un rocòdrom per al 75è aniversari del Club Muntanyenc (CMSC) i tallers infantils a Can Barata són dues de les propostes de la partida ordinària de la lliure disposició del 2019 del barri de Centre-Est. Aquest dilluns el consell de barri també ha donat llum verda a les propostes en inversió, pendents de l'aprovació dels pressupostos municipals. Hi figuren qüestions com un reductor de velocitat a Can Magí i la millora d'escocells a Volpelleres, entre d'altres. Dels 30.000 euros que decideixen els veïns, 5.000 són per a despesa ordinària i la resta per a inversió.

Les propostes en ordinari són el lloguer del rocòdrom (1.000 euros), els tallers infantils a Can Barata (1.000 euros), activitats per al barri de Volpelleres -com la cacera de tions per Nadal- (2.000 euros) i un vídeo promocional sobre la zona de Centre-Est sota el nom 'M'agrada el meu barri' (1.000 euros).

Pel que fa a les propostes d'inversió hi ha el reductor de velocitat a Can Magí (2.000 euros) i la millora dels escocells a Volpelleres (10.000 euros). També hi figura el canvi de finestres del local de l'Associació de Veïns de Can Barata (8.000 euros) i la compra d'un equip d'il·luminació per a actes del barri (1.700 euros).

Del pressupost total, 3.000 euros no s'han assignat a cap projecte per si hi ha un sobrecost en algunes de les propostes. En declaracions a Cugat.cat, el president del consell, Ferran Villaseñor, s'ha mostrat molt satisfet amb les propostes.

Vianantització de l'avinguda de Cerdanyola
Villaseñor ha explicat que la previsió de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és que la primera fase de la vianantització comenci a l'abril, sense assegurar cap data concreta. L'actuació, que inicialment es farà entre el carrer de Montserrat i el passeig Torreblanca, ja ha estat licitada per l'AMB i està previst que l'obra s'allargui durant cinc mesos.

Es tracta de l'actuació central del Pla estratègic de millora del barri del Monestir-Sant Francesc, per al qual els veïns han reclamat a l'Ajuntament més rapidesa en les actuacions. 'La seva execució és comparable al llibre 'Lentitud' de Milan Kundera', ha reblat Villaseñor, que ha afegit que 'segurament els quatre anys de lentitud són producte d'anys d'innacció anteriors'.

Tall de trànsit entre les rotondes de l'hipòdrom i el Xic
L'Ajuntament ha confirmat als veïns que aquest dilluns no s'han efectuat els talls de trànsit previstos per a l'inici d'obres del carril bici. Finalment, han dit, no ha estat necessari. No obstant això, el tall es realitzarà, previsiblement aquest dimarts, segons fonts municipals.

Contaminació acústica i falta d'il·luminació
Els problemes de soroll i d'il·luminació en algunes zones, així com de velocitat, han estat alguns dels temes que han aflorat entre les queixes veïnals. Des de l'associació de veïns de Coll Favà, Antonio Lucas, ha reclamat la instal·lació de més fanals. Una reclamació compartida per Xavier Cañas, veí de Can Sant Joan, que ha demanat també més zona d'aparcament i servei d'escombraries. Per aquestes qüestions, Villaseñor ha anunciat una propera reunió amb el consistori. Alguns veïns també han demanat que es torni a asfaltar la Ronda nord per disminuir la contaminació acústica.

El proper consell de barri serà al març.


Ferran Villaseñor

Una vegada més s'ha fet una proposta unitària que busca la unitat del consell de barri. Estem molt satisfets amb les propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.