Preocupació de Sant Cugat Comerç pels efectes de l'àrea verda en les botigues

L'entitat ha proposat solucions en una reunió amb l'Ajuntament


Temes relacionats

15 minuts gratuïts a l'àrea a verda a partir d'aquest divendres (20/des/18)

La targeta Sant Cugat a la Butxaca supera els 10.000 usuaris en un any ( 5/abr/16)


  • Comparteix:

Els comerciants consideren que la manca d'aparcament és un entrebanc / Foto: Ajuntament

Els comerciants consideren que la manca d'aparcament és un entrebanc / Foto: Ajuntament

Sant Cugat Comerç (StC) diu estar 'amoïnada' per com ha afectat la implantació de l'àrea verda i la zona blava als comerciants del centre de la ciutat. Una preocupació que ha traslladat a la reunió que ha mantingut amb l'Ajuntament, on ha exposat propostes per evitar que els santcugatencs marxin a comprar fora del centre. Ampliar a 30 minuts la tarifa Plis-plas i obrir l'àrea verda als comerciants no residents són algunes de les propostes. Altres demandes són l'ampliació de l'eix comercial a la plaça de Sant Pere i al carrer Major, la cura dels contenidors i més presència policial.

El gerent de StC, Jesús Carballo, ha valorat la reunió i ha explicat que la manca d'aparcament i la posada en marxa de l'àrea verda el passat abril ha suposat 'una baixada de vendes molt gran i els comerciants estan patint'. En aquest sentit, ha assenyalat que diversos comerços 'a l'entorn de Francesc Moragas i voltants' han tancat portes i que, tot i no ser el motiu principal, la instauració de l'àrea verda és un factor a tenir en compte: 'L'àrea verda és un entrebanc perquè les persones puguin accedir al centre de la ciutat'.

L'entitat també demanda que l'usuari de la targeta Sant Cugat a la Butxaca pugui beneficiar-se en l'ús de l'àrea verda i la zona blava. Actualment els comerciants adherits a l'entitat obsequien els clients amb un tiquet aparcament hàbil a les dues zones d'aparcament i als aparcaments subterranis.

De la seva banda, la regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha assegurat que han recollit les propostes de l'associació i les tractaran en una propera reunió amb l'àrea de Mobilitat del consistori. Pérez ha reconegut que el comerç 'està patint' per l'augment de la venda on line i l'aparcament, però ha dit que cal estudiar les aportacions de Sant Cugat Comerç.






Jesús Carballo

La veritat és que l'àrea verda la valorem com un entrebanc perquè les persones puguin accedir al centre de la ciutat.

Jesús Carballo

Hi ha una espantada molt gran i això ens preocupa. No només és causa de l'àrea verda però ha estat un fet important que ha portat els comerciants a tancar.

Mayte Pérez

La situació del comerç està patint una miqueta, ja sigui pel tema de l'aparcament, la venda electrònica... Es vol evitar l'envelliment de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.