Un canvi en la mobilitat a l'entrada de Sant Cugat: així serà la nova rotonda de l'Hipòdrom

Les obres van començar la setmana passada i serviran per pacificar el pas de bicicletes i vianants


  • Comparteix:

El carril bici passarà per mig de la rotonda de l'Hipòdrom, que es convertirà en una nova zona verda / Foto: Diputació de Barcelona

El carril bici passarà per mig de la rotonda de l'Hipòdrom, que es convertirà en una nova zona verda / Foto: Diputació de Barcelona

La nova rotonda de l'Hipòdrom comença a perfilar-se. Gràcies a les obres que van començar la setmana passada, aquest espai acollirà un carril bici que travessarà la plaça, que esdevindrà un nou espai verd. Tot plegat és la primera fase d'un projecte que forma part de la xarxa Bicivia de l'AMB per unir 'de manera ràpida, sostenible i segura' una vintena de municipis metropolitans, en aquest cas Rubí i Sant Cugat. Els treballs, que també inclouen l'habilitació d'un pas de vianants, duraran uns dos mesos, són a càrrec de l'empresa Técnicas para la Mejora de la Movilidad i suposen una inversió de 270.000 euros.

Millora de la mobilitat
Així quedarà l'entorn de la rotonda de l'Hipòdrom / Foto: Cugat.cat - Google Maps
Així quedarà l'entorn de la rotonda de l'Hipòdrom / Foto: Cugat.cat - Google Maps
El triangle format per les rotondes de l'Hipòdrom, del Xic i de la plaça dels Arreus és un dels punts calents pel que fa a sobrecàrrega de trànsit durant les hores punta. Per aquest motiu, tal com va avançar Cugat.cat, des de l'Ajuntament s'està impulsant la unió d'aquestes tres rotondes en un gran espai central que canalitzarà la circulació al voltant. Així, hi haurà dos carrils d'entrada a Sant Cugat per la carretera de Rubí; dos de sortida, pel carrer del Vallespir, cap a la Ronda Nord; i es mantindran els carrils, un en cada sentit, al carrer Cerdanya, entre les places del Xic i dels Arreus.

El nou carril bici
El carril bici que connectarà Sant Cugat amb Rubí s'executarà en tres fases: la primera, la que travessarà l'Hipòdrom i que connectarà el carril bici amb la rotonda del Xic; la segona, la que unirà el Centre Comercial amb l'Hipòdrom; i la tercera, la que connectarà aquesta zona amb l'estació de FGC a través de Rius i Taulet i Lluís Companys. En aquest darrer tram ja hi ha una part de l'itinerari executat amb diners dels primers Pressupostos Participatius.

Quan tot plegat estigui enllestit s'haurà configurat una via ciclable de 2,5 quilòmetres.

Seguretat per als vianants
Més enllà de garantir un pas còmode i segur per a ciclistes, els treballs a l'entorn de l'Hipòdrom també estan pensats per preservar la seguretat dels vianants. Així, les persones que vagin a peu disposaran de passos de vianants per poder travessar aquesta zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.