Sumar 'més dones' i de 'més perfils', objectiu del Comitè de Vaga Feminista pel 8M


  • Comparteix:

La vaga feminista de l'any passat / Foto: Cugat.cat

La vaga feminista de l'any passat / Foto: Cugat.cat

Arribar a més dones i de diversos perfils, estar presents als CAP, escoles i instituts de la ciutat i informar a les treballadores amb 'feines precaries' del seu dret a vaga són algunes de les propostes sorgides de l'assemblea oberta convocada pel Comitè de Vaga Feminista. El col·lectiu centrarà els esforços d'enguany en visibilitzar 'el masclisme que s'està demostrant amb l'entrada de partits de l'extrema dreta al parlament andalús i les sentències de casos com el de 'La Manada'', ha explicat la membre del comitè Elena Ramis.

Les violències masclistes, els feminicidis, el dret a decidir sobre el propi cos i, fins i tot, el racisme i la xenofòbia són qüestions que la membre del comitè considera 'essencials' a reivindicar aquest 8M. 'Combatre la repressió' serà un altre aspecte destacat de la vaga a Sant Cugat, Ramis ha recordat les set encausades pel tall de vies de FGC durant la vaga de l'any passat.

A poc menys de dos mesos per al 8M el comitè s'ha dividit en comissions que acabaran de 'definir' els aspectes de la mobilització d'enguany. Això sí, Ramis ha remarcat que cal una 'feina prèvia' per sumar més dones.




Elena Ramis

Tenim molt clar que volem aconseguir la participació de més dones amb perfils més diversos. Aconseguir estar present a escoles, institus, CAP i explicar a les dones amb feines més precaires el deu dret a vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.