El rebut derivat de la rebaixa del preu del transport centra l'audiència pública

També s'ha tractat la inseguretat, les condicions dels bombers i la contaminació acústica


  • Comparteix:

L'audiència pública s'ha fet a les vuit del vespre / Foto: Cugat.cat

L'audiència pública s'ha fet a les vuit del vespre / Foto: Cugat.cat

L'impacte econòmic que tindrà la rebaixa del transport públic després que la ciutat pagui el mateix que els municipis de la zona 1 ha centrat l'audiència pública. També s'ha tractat la qüestió de la inseguretat ciutadana, les condicions laborals dels bombers i la contaminació acústica.

ESCOLTA-HO

Maria Àngels Pastor (00,18'') pregunta sobre com li repercutirà la implementació de la tarifa plana del transport. Es queixa que ha fet càlculs i que si el rebut es cobra amb l'IBI li tocarà pagar molt. El regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, (02,05'') respon que part de la mesura es finanaçarà amb un rebut metropolità, del qual fins ara la ciutat estava exempta de pagar. Un impost davant del qual el consistori ha presentat un contenciós administratiu perquè no està d'acord amb la manera com s'ha calculat, ja que diu que és 'profundament inequitativa'. En relació amb aquesta qüestió, un altre veí, Ferran Llagostera (08,12''), pregunta en quins termes es presentarà el contenciós, si s'haurà de pagar el doble si es tenen més propietats, i si després es retornarà l'impost si el contenciós es resol a favor de l'Ajuntament. Brugarolas i la mateixa alcaldessa, Carmela Fortuny, han emplaçat els veïns a una reunió per tractar la qüestió.

Francesc Fernández (19,01''), veí del barri de Centre-Est, exposa que pateix molèsties de soroll a la zona on viu, que es troba al costat del ferroveller, molt a prop de l'escola Collserola i de l'Escola Oficial d'Idiomes. Diu que els treballadors fan soroll amb la ferralla mentre treballen i que a l'estiu ha de tenir les finestres tancades pel soroll. Pregunta pel tipus de llicència que té l'empresa i demana que es revisi, i que es facin estudis acústics al respecte. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech (22,59''), li explica que l'empresa té una llicència provisional en procés de renovació, i que se li han requerit estudis acústics i mediambientals per avaluar la seva continuïtat. Per això, ha demanat a Fernández si seria possible accedir al seu habitatge per fer una sonometria i que en funció de totes aquestes accions es decidirà si es renova la llicència d'activitat a l'empresa.

Marc Guix i Toni Playà (27,19''), bombers del parc de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal, exposen les condicions laborals en què es troben i l'estat tecnològic d'alguns materials del parc. Critiquen que actualment es troben sota mínims, amb només quatre bombers diaris per fer prop de set sortides al dia. Per això, expliquen que volen que la ciutadania conegui aquestes condicions, que 'la seguretat està en perill' i que la Generalitat ha de posar més recursos. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, (38'') li ha agraït l'explicació i també la feina feta des del cos. També ha explicat que té una reunió pendent amb el conseller d'Interior, Miquel Buch.

Ángel García (38,50'') ha explicat que a Valldoreix la inseguretat continua, així com a d'altres zones del municipi. Per això, ha demanat a Fortuny que convoqui al més aviat possible el ple monogràfic de seguretat que va anunciar. Una qüestió que també ha demanat el veí Alfredo Cernuda (47,05''), que ha considerat que l'equip de govern 'banalitza els robatoris a domicili'. La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira (51,26''), ha dit que no banalitzen la qüestió de la seguretat i ha puntualitzat que la ciutat ha trencat la tendència a l'alça en robatoris després de 12 anys d'augments. Unes dades, però, que han reconegut que a Valldoreix no ha estat així, on hi ha hagut un increment del 80%. Una qüestió que tant Paraira com Fortuny han explicat que els preocupa. Per això, també han emplaçat els ciutadans afectats a fer una reunió al respecte.

Yolanda Rodríguez (1,01,43'') demana explicacions de per què no va poder entrar al ple del mes passat. També exposa els problemes d'habitatge a la ciutat, que hi ha un terç de la població que té dificultats per pagar el lloguer i que l'habitatge de protecció oficial és innaccessible. En aquest sentit, demana que Sant Cugat tingui un alberg per a persones vulnerables. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, (1,07,08'') li respon que el consistori està treballant per revertir la problemàtica de l'habitatge al municipi i que si no va poder ser al ple del mes passat va ser perquè no va tenir una actitud correcta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.