Ràdio Taxi Sant Cugat ofereix serveis socials gratuïts mentre duri la vaga

Els trajectes només són per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda


Temes relacionats

El sector del taxi de Sant Cugat se suma a la vaga indefinida (18/gen/19)


  • Comparteix:

Els taxistes només faran trajectes de caràcter urgent als CAP i hospitals / Foto: ACN

Els taxistes només faran trajectes de caràcter urgent als CAP i hospitals / Foto: ACN

Ràdio Taxi Sant Cugat ofereix serveis de transport gratuït a gent gran i persones amb mobilitat reduïda mentre duri la vaga de taxistes. Aquests 'serveis socials' són per a trajectes de caràcter 'urgent' als CAP i hospitals. El servei ha entrat en vigor aquest dilluns i ja l'han fet servir 'més d'una desena de santcugatencs', ha afirmat el president de Ràdio Taxi, José Luís Roldán. Es tracta d'una mesura acordada pels taxistes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des de l'última vaga, ara fa sis mesos. Excel Taxi i Taxi Sant Cugat també se sumen a la vaga indefinida.

Des que els taxistes van convocar la primera de les seves protestes en contra els vehicles amb llicència VTC el col·lectiu acorda uns 'serveis mínims' gratuïts per aquestes persones. 'Tenim un usuari que portem a diàlisi i l'hem avisat que el podem seguir portant', ha explicat Roldán. El taxista ha puntualitzat que aquests trasllats inclouen la tornada i que es poden demanar el mateix dia.

El president de Ràdio Taxi demana disculpes per 'les molèsties' que pugui causar l'aturada. 'Sentim haver deixat la ciutat sense servei de taxi', ha dit el responsable.

Govern i AMB ofereixen als taxistes una hora de precontractació pels VTC
Aquest dimecres al vespre, el Govern i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han ofert al sector del taxi que els vehicles VTC s'hagin de precontractar amb una hora d'antelació, ha explicat Élite Taxi. La proposta també prohibeix que els cotxes d'aplicacions com Uber o Cabify puguin geolocalitzar els clients o circular per la ciutat sense servei. La proposta preveu que el decret de la Generalitat, que s'aprovarà dimarts, mantingui un mínim de precontractació de 15 minuts, ampliable segons la voluntat de municipi. L'AMB s'ha compromès amb els taxistes a garantir una hora de precontractació a l'àrea metropolitana. Els taxistes votaran la proposta en assemblea aquest dimecres a les 11 del matí i decidiran si mantenen la vaga i les mobilitzacions o tornen a treballar.

Uber i Cabify abandonaran Barcelona quan entri en vigor el decret llei de la Generalitat, segons Unauto VTC i Cabify.




José Luís Roldan

És un servei social que fem a persones, sobretot gent gran, que han d'anar al CAP o l'hospital. Quan ens ho demanen anem a buscar-los i després els portem cap a casa.

José Luís Roldán

Demanem disculpes a la població. Sabem que deixar sense servei el poble és greu però és per una causa de força major. Tan bon punt acabi la vaga tornarem a la normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.