Veïns de la Floresta fan possible que joves de Nicaragua vagin a l'institut

Financen el transport que duu els nois fins al centre més proper

El servei finançat es fa amb un vehicle anomenat caponera / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 22/gen/19 per Roger Cuartielles

Nicaragua i Sant Cugat tenen similituds. Al municipi nicaragüenc de Palacagüina hi ha una zona similar a la Floresta. S'anomena Cusmají i, com el districte santcugatenc, també es troba allunyat del respectiu centre de la ciutat. Veïns florestans van visitar la zona fa dos anys i es van adonar d'aquests punts de contacte i de la necessitat d'ajudar els infants d'aquest indret.

Després de cursar la primària, els menuts no podien anar a l'institut perquè els quedava lluny i les famílies no tenien prou diners per pagar-los el transport. Per això, els florestans van decidir finançar el servei d'un transportista que els dugués fins al centre educatiu més proper, a 10 quilòmetres. Van acordar que pagarien el servei d'un taxista en un vehicle anomenat caponera, que té un cost de 135 euros al mes i que els veïns financen entre tots.

'És una mena de tricicle amb motor', explica Sílvia Llombart, una de les florestanes que va visitar la zona i que juntament amb set veïns més van decidir tirar en marxa el projecte solidari. De moment, explica, que ja han finançat el servei durant tres cursos escolars i que en un futur es plantegen o bé obrir el projecte al consell de barri o crear en l'organisme participatiu una comissió solidària que impulsi projectes de solidaritat a l'exterior.


DECLARACIONS

Sílvia Llombart

Quan acaben la primària, ningú va a l'institut perquè els seus pares no tenen diners per pagar-los un transport. El projecte consisteix a finançar el transport.

Your browser doesn’t support HTML5 audio