Romeva ingressarà a Soto del Real mentre duri el judici

Els Mossos faran el trasllat fins a Brians 2 i la Guàrdia Civil completarà el trajecte


Temes relacionats

Romeva: 'No em declararé innocent, negaré haver comès cap delicte' (18/gen/19)


  • Comparteix:

Comitiva que transportava els presos cap a Lledoners sortint de Brians 2 el passat juliol / Foto: ACN

Comitiva que transportava els presos cap a Lledoners sortint de Brians 2 el passat juliol / Foto: ACN

Els presos independentistes, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, ingressaran a les presons de Soto del Real (en el cas dels set homes) i a Alcalà Meco (en el cas de les dones) mentre duri el judici de l'1-O. La data del trasllat des de Catalunya encara no s'ha fixat però el president del tribunal, Manuel Marchena, ha informat aquest dimecres al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que 'previsiblement' el judici se situarà 'en dates properes' al 5 de febrer.

Això obliga a traslladar-los abans d'aquesta data per assegurar que estan a disposició del tribunal. Fonts de la conselleria de Justícia i del ministeri de l'Interior han informat que els Mossos s'encarregaran de fer el trasllat fins a Brians 2 'que és el centre d'enllaç entre serveis penitenciaris'- i que llavors el trajecte el completarà la Guàrdia Civil directament fins a Madrid, sense fer cap parada entremig.

L'àrea penitenciària dels Mossos d'Esquadra serà la responsable de fer el trasllat des de Puig de les Basses (en el cas de Dolors Bassa), Mas d'Enric (Carme Forcadell) i Lledoners (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) fins a la presó de Brians 2. Aquest centre és l'enllaç entre els centre penitenciaris de la Generalitat (que depenen de Justícia) i els de l'Estat (que depenen d'Interior).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.