Coneix per on poden circular els patinets elèctrics de lloguer

Aquest dilluns arrenca una prova pilot per implantar aquest servei


  • Comparteix:

Els patinets elèctrics són cada vegada més comuns / Foto: Wind

Els patinets elèctrics són cada vegada més comuns / Foto: Wind

Aquest dilluns comença una prova pilot que permetrà la implantació a Can Sant Joan del servei de lloguer de patinets elèctrics. Amb aquesta mesura de l'Ajuntament, que durarà tres mesos, els usuaris d'aquest servei disposaran d'uns 12 quilòmetres de carril bici, que més enllà del parc empresarial, també arriben fins a Volpelleres i fins a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). Tot plegat arriba després que el consistori hagi regulat l'ús d'aquest tipus de vehicles elèctrics de mobilitat personal (VMP) amb una normativa.

En verd, l'àrea on es podran usar els patinets de lloguer / Foto: Cugat.cat - Google Maps
En verd, l'àrea on es podran usar els patinets de lloguer / Foto: Cugat.cat - Google Maps
De moment, ja s'ha atorgat una llicència d'ocupació de via pública durant tres mesos en aquest àmbit. Segons l'Ajuntament, tres empreses s'han interessat per oferir el servei: Tier Mobility, Wind Mobility i Reby-Rides. Les operadores hauran d'ofertar a través de les seves aplicacions per a mòbils el lloguer de patinets elèctrics de classe A. Es tracta de vehicles personals de mida petita, sense seient, amb una massa inferior a 25 quilos i amb capacitat per a una sola persona. Hi haurà dos punts estratègics on s'ubicaran la majoria dels patinets, a les estacions de FGC de Can San Joan i de l'Hospital General de Catalunya, i diverses zones d'estacionament secundari. Les empreses gestores d'aquest servei, d'altra banda, també es comprometen a difondre la normativa municipal entre els seus usuaris i vetllar pel seu correcte compliment.

Els diferents tipus de vehicles / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Els diferents tipus de vehicles / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
La intenció del consistori és valorar el seu funcionament per a una possible implantació definitiva del servei en un futur. Aquest tipus de servei havia aparegut al centre de la ciutat i la Policia Local havia retirat els patinets, ja que no comptaven amb l'autorització necessària per oferir el servei. Ara, obre la porta a implantar el servei de lloguer de patinets elèctrics al parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan.

L'Ajuntament recorda que la zona compta amb 12 quilòmetres de carril bici que estan connectats estratègicament amb l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.