La Unipau defensa l'educació com a base de la convivència pacífica

L'entitat santcugatenca ha celebrat el Dia de la No-violència amb un record a Leila Alaoui


  • Comparteix:

L'educació com a base d'una convivència pacífica és el desig que ha expressat el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, amb motiu del Dia de la No-violència que s'ha celebrat aquest diumenge a la plaça de Quatre Cantons. Enguany s'ha dedicat l'acte a la fotògrafa franco-marroquina Leila Alaoui assassinada l'any 2016 en un atac terrorista a Burkina Faso.

La directora i actriu Jennifer Jacomini s'ha posat a la pell d'Alaoui amb la lectura d'un text escrit pel membre de la Unipau José María Perceval. El Dia de la No-violència és el 30 de gener, dia en què Mahatma Gandhi va ser assassinat l'any 1948. Des de fa 17 anys l'entitat santcugatenca dedica la jornada a un personatge destacat pel seu activisme. En anys anteriors s'ha recordat noms propis com Martin Luther King, Rosa Parks, Pau Casals, Hannah Arendt, Nelson Mandela i Carme Karr, entre d'altres.

Oliveres ha recordat el llegat que ha deixat Leila Alaoui posant de relleu la seva implicació 'en defensa de les dones migrants i, particularment, les refugiades'. En aquest sentit, el president de la Unipau ha demanat als governs locals i als ajuntaments 'polítiques d'acollida' per a les persones que fugen de la guerra i que 'enlloc de rebre'ls amb els braços oberts se'ls tanquen les portes'.


Arcadi Oliveres

Els ajuntaments i els municipis han d'oferir una bona convivència entre ciutadans, a tots els nivells. És important l'acollida de les persones que escapen de la guerra i la pobresa, se'ls hauria de rebre amb els braços oberts i no tancant-los les portes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.