El Dia Escolar de la No-violència i la Pau aborda l'apoderament de comunitats indígenes


  • Comparteix:

El DENIP se celebra aquest diumenge a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

El DENIP se celebra aquest diumenge a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat celebra aquest diumenge el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) que enguany té com a tema central l'apoderament de comunitats indígenes. La jornada, organitzada per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), el Taller Triangle i l'Ajuntament, tindrà lloc a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot a partir de les onze del matí. Els assistents podran gaudir del treball realitzat per alumnes de 4t de primària de les escoles de la ciutat sobre conceptes vinculats amb la pau i la no-violència i fruit d'un procés de creació artística conjunta. La seva feina també es podrà veure a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Inicialment, la DENIP estava programada pel mateix dia que la Diada per la No-violència de la Unipau, que ha tingut lloc el 27 de gener a la ciutat. Aquesta iniciativa sol convocar-se el diumenge més proper al 30 de gener, efemèride de l'assassinat de Mahatma Ghandi, per recordar la importància de la no-violència com a actitud personal i col·lectiva.

El Dia de la No-violència i la Pau se celebra a les escoles de tot el món amb actes diferents, però amb l'objectiu compartit d'educar a partir de la tolerància, el respecte, la solidaritat, la no-violència i la pau. El president de la Unipau Arcadi Oliveres ha reivindicat el paper de les escoles i la 'responsabilitat' del món educatiu en l'ensenyament de la 'cultura pacífica'.




Arcadi Oliveres

El 30 de gener, ja fa uns anys, a través de l'acció del poeta mallorquí Llorenç Vidal es va convertir en el Dia Escolar de la No-violència i de la pau. Les escoles tenen una gran resposabilitat en el món educatiu i han d'ensenyar a viure d'una forma pacífica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.