L'ONG Humana recull a Sant Cugat més 190 tones de roba usada durant el 2018


  • Comparteix:

Planta de classificació d'Humana / Foto: Humana

Planta de classificació d'Humana / Foto: Humana

L'ONG Humana ha recollit a Sant Cugat 190.260 quilos de roba al 2018, xifra que representa un 1,2% menys respecte l'any anterior. Tot plegat equival a 393.800 peces de roba dipositades als 53 contenidors que hi ha a la ciutat. Després de l'orgànica, els envasos i plàstics, el paper i el cartró i el vidre, els residus tèxtils són la fracció que més generen els catalans i la que presenta un percentatge de valorització més alt, per sobre del 90%, segons dades de l'ONG.

Del total de peces recollides, un 63% es reutilitza: un 15% va a parar a les botigues mentre que el 48% s'exporta principalment a l'Àfrica per a generar-hi recursos per a la cooperació i el desenvolupament. La resta s'envia a empreses de reciclatge per fer-ne mantes, aïllants i draps per a la indústria o bé són productes que no es poden reciclar.

'Només es recull un 10% dels residus tèxtils dels quals ens desfem. Hi ha moltíssima roba que no arriba a un gestor autoritzat i és una pena perquè més del 90% de la roba que recollim té una segona vida', ha explicat el responsable de comunicació de l'ONG Humana, Joan Carles Montes.

La més de 190 tones recollides a Sant Cugat representen un estalvi de 603 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.





Joan Carles Montes

La reutilització de la roba usada té dos beneficis: un ambiental i un altre de social. Tota aquella peça de roba que es pugui reutilitzar evitem que vagi a un abocador on serà enterrat o incinerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.