Romeva ingressa a Soto del Real

Forcadell i Bassa ho han fet a Alcalá-Meco


Temes relacionats

El món sobiranista local protesta avui contra el judici als responsables de l'1-O ( 1/feb/19)

Entrevista a Raül Romeva: 'Si el preu de la llibertat és una llarga presó, l'assumirem' (30/gen/19)


  • Comparteix:

L'autocar sortint de Can Brians 2 / Foto: ACN

L'autocar sortint de Can Brians 2 / Foto: ACN

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva i la resta de presos homes han ingressat a la presó de Soto del Real, a un quart de sis de la tarda, de cara a la celebració del judici oral previst per al 12 de febrer i amb previsió que s'allargui tres mesos. L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa També han entrat a la presó d'Alcalá Meco. El trasllat, que ha començat a primeríssima hora del matí, s'ha fet en un sol vehicle, un autocar de la Guàrdia Civil.

El vehicle, escoltat per mitja dotzena de dotacions d’aquest mateix cos, ha parat prèviament al centre penitenciari d’Alcalá-Meco, on han ingressat Bassa i Forcadell. Tots ells han entrat al mòdul d’ingressos de la presó, on segons fonts d’Institucions Penitenciàries seran identificats, els prendran les empremtes digitals i els registraran els béns personals. Després compartiran el mòdul de respecte de la presó per facilitar l’operatiu durant els dies del judici, segons fonts d’Institucions Penitenciàries.

El trasllat és previ a l’inici del judici oral contra tots ells per l’organització de referèndum de l’1-O, que segons ha donat a conèixer aquest mateix divendres el Tribunal Suprem obrirà les seves sessions el pròxim dimarts 12 de febrer. El vehicle de la Guàrdia Civil ha arribat a Soto del Real vuit hores després de sortir de Brians 2.

Polèmica per un vídeo del trasllat
El senador santcugatenc per ERC Bernat Picornell ha registrat aquest divendres una bateria de 20 preguntes al govern espanyol sobre el vídeo difós on es fa mofa dels independentistes. El vídeo, publicat en un compte de Twitter espanyolista, s'ha gravat des d'una furgoneta policial. També se n'ha fet ressò el senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu, que igualment ha presentat preguntes al Senat perquè el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, expliqui 'on és la gràcia' del vídeo.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.