Tres entitats, tres lluites contra el càncer

Les presidentes de les associacions que lluiten contra la malaltia des de Sant Cugat posen en valor la seva tasca


  • Comparteix:

Carolina Amado, Marisol Podio i Esther Alòs a la presentació dels actes del Dia Mundial contra el Càncer i Dia Mundial contra el Càncer Infantil / Foto: Localpres

Carolina Amado, Marisol Podio i Esther Alòs a la presentació dels actes del Dia Mundial contra el Càncer i Dia Mundial contra el Càncer Infantil / Foto: Localpres

La investigació i el suport de la societat per seguir 'creixent' són els desitjos de l'Oncolliga, de l'associació Anita i de la secció local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), les tres entitats que lluiten contra aquesta malaltia a la nostra ciutat. Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, el 'Sant Cugat a fons' ha conversat amb Marisol Podio, Carolina Amado i Esther Alòs, presidentes de les tres associacions respectivament, per posar en valor la seva tasca després de la presentació dels actes del Dia Mundial contra el Càncer i el Dia Mundial contra el Càncer Infantil.

ESCOLTA-HO

Segons dades del Pla Director d'Oncologia, al llarg del 2018 s'han diagnosticat més de 36.500 nous casos de càncer. Aquesta xifra suposa un lleuger increment del 0,67% respecte l'any anterior quan se'n van detectar 36.258 nous casos. Per a les tres presidentes la investigació és clau, sobretot en el càncer infantil perquè 'la investigació que es fa en adults no serveix per als càncers dels nens, són totalment diferents', ha lamentat Carolina Amado qui va fundar l'associació Annita després de perdre la filla a causa d'un tumor de cèl·lules germinals.

Tota ajuda és benvinguda i prova d'això és que totes tres entitats programen al llarg de l'any esdeveniments solidaris com concerts, sopars, tornejos esportius, curses, exposicions, obres de teatre i campanyes amb la col·laboració de supermercats. 'Només puc donar gràcies a les persones que ens brinden la seva ajuda per aconseguir que vingui gent als nostres esdeveniments', ha afirmat Marisol Podio, presidenta d'Oncolliga.

Pel que fa les perspectives de futur, totes tres demanen poder 'arribar a més gent' així com també oferir una'millor assistència' a les persones que necessitin el seu suport. 'El meu desig és que els santcugatencs no hagin d'anar fins a Barcelona per algun servei i puguin el trobar a Sant Cugat', ha demanat Esther Alòs, des de l'AEEC.
















Carolina Amado

El problema del càncer infantil és que les investigacions que es fan pel càncer dels adults no serveixen.

Marisol Podio

Fem el que podem i dóno les gràcies a totes les persones que es brinden a ajudar-nos en tots els esdeveniments que fem.

Esther Alòs

D'aquí 10 anys espero que Sant Cugat tingui molts més serveis i que els santcugatencs no hagin d'anar fins a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.