S'inaugura l'institut més gran de Catalunya a Sant Cugat

El nou edifici del Leonardo da Vinci va començar l'activitat docent al setembre


  • Comparteix:

El nou institut Leonardo da Vinci ja s'ha presentat en societat. El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló i l'alcaldessa, Carmela Fortuny, han fet aquest dilluns la inauguració oficial del centre i han posat en valor que es tracti de l'institut més gran de Catalunya. Té una superfície construïda de més de 6.000 metres quadrats i capacitat per acollir prop de 1.000 alumnes.

El nou equipament també ha estat celebrat per la comunitat educativa, capitanejada pel director del centre, Ferran Anglada. Ha reivindicat tant l'excel·lència de l'equip docent com de les instal·lacions actuals. Tot i això, ha volgut tenir un record cap a l'antiga ubicació, a la carretera de Rubí, on s'hi segueix cursant formació professional. 'Forma part de la nostra història i hem de mantenir-hi els vincles', ha dit, i ha aprofitat per demanar a les autoritats un nou edifici també per aquell centre.

Un guant que Bargalló ha recollit. Ha dit que hi treballaran amb l'Ajuntament, també en la resta de necessitats educatives del municipi. 'Avui hem inaugurat el nou Leonardo, però ja seguim treballant de cara a la construcció de l'escola La Mirada i també perquè l'antic edifici del Leonardo tingui una renovació'. I l'alcaldessa ho ha rubricat: 'El nou Leonardo és fruit de les sinergies compartides entre Generalitat i Ajuntament'.

L'edifici de La Mirada no estarà llest el proper curs
Ambdues administracions han fet saber que treballen conjuntament per construir al més aviat possible, al costat del nou institut Leonardo da Vinci, el futur edifici de l'escola La Mirada -actualment en mòduls. Tot i això, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha reiterat a Cugat.cat, ara amb la presència del conseller, que l'edifici no serà una realitat aquest 2019, data prevista inicialment pel departament.

Salat ha explicat que el procés de licitació va acabar a l'agost i que ara mateix es troben redactant el projecte executiu, pendent de validació. Després, quedaran per davant 16 mesos de construcció. Un calendari que ja confirma del tot que el centre no estarà a punt per al proper curs, i que les famílies dels alumnes actuals -de P3 a P5-, ha dit, ja saben.

'Quan la Generalitat va plantejar el projecte inicialment va dir que l'escola començaria en mòduls, i que el 2019 els alumnes passarien a un nou edifici', ha explicat Salat. El calendari no s'ha complert, tot i el conveni subscrit entre les dues administracions el 2017 i que va implicar que el consistori avancés la inversió per aquesta construcció. El conveni acorda que la Generalitat retornarà durant els anys 2020, 2021 i 2022 més de 5,2 milions d'euros, fet que representa el 80% de la inversió.

'Més que en la data de posada en marxa, sempre hem volgut garantir que aquest projecte es pogués fer', ha remarcat la titular d'Educació, que ha explicat que les circumstàncies pressupostàries ja van fer que el 2019 no fos una data assumible.






Carmela Fortuny

Suposa un pas més en els projectes educatius de la ciutat. Un equipament que s'ha treballat des de la sinergia necessària que hi ha d'haver entre l'Ajuntament i la Generalitat.

Josep Bargalló

Avui inaugurem oficialment el nou edifici del Leonardo da Vinci, però ja estem treballant en un futur immediat que és La Mirada, així com el futur de les instal·lacions antigues del Leonardo que necessiten una sacsejada.

Esther Salat

Mai no hem tingut per objectiu la rapidesa perquè veiem que no era factible. Per tant, el 2019 ja era una data que quan vam signar l'acord amb la conselleria no era possible, però si més no havia estat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.