Més d'un centenar de persones clama contra les agressions sexuals a Sant Cugat

El col·lectiu Hora Bruixa exigeix més il·luminació als carrers i perspectiva de gènere en les polítiques


Temes relacionats

L'Ajuntament estudia presentar-se com acusació en els casos de violència sexual ( 6/feb/19)

S'eleven a dos els casos de presumpta agressió sexual a Sant Cugat ( 5/feb/19)

Detingut un menor per una agressió sexual a la sortida d'una discoteca de Sant Cugat ( 4/feb/19)


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimarts a la plaça d'Octavià en contra de les agressions sexuals, després que s'hagin conegut dos presumptes casos a la ciutat. El col·lectiu Hora Bruixa ha capitanejat la concentració sota el lema: 'Cap agressió sense resposta'. La tolerància zero davant les agressions i més il·luminació en algunes zones de la ciutat han estat les principals reivindicacions del grup, que ha llegit un manifest en què ha reivindicat que el gènere sigui punta de llança de les polítiques públiques i que cal acabar amb la 'cultura de la violació'.

'La nit és nostra, cap agressió sense resposta', han revindicat les persones concentrades. Una de les integrants d'Hora Bruixa, Anna Sala, ha dit que 'Sant Cugat sovint sembla una ciutat idíl·lica on aquestes coses no passen o a vegades s'oculten', però que la violència és malauradament 'una realitat que patim totes les dones'. Per això, Sala ha posat de manifest la importància de fer xarxa i de fer front a aquesta xacra. En aquest sentit, ha dit que 'les ciutats es poden pensar des d'un urbanisme feminista' i que el gènere ha de ser una prioritat política.

Entre els assistents, l'alcaldessa, Carmela Fortuny. Ha explicat que aquest dimarts s'ha reunit amb els cossos de seguretat per abordar els dos casos i que s'ha acordat incrementar la presència policial a la zona d'oci nocturn on han ocorregut les agressions: la carretera de Rubí. Allà, ha explicat que l'Ajuntament també hi instal·larà una carpa per informar i prevenir els comportaments masclistes i que el consistori estudiarà personar-se com a acusació particular en els dos casos i en qualsevol cas que es produeixi al municipi. A més, Fortuny ha explicat que el consistori s'adherirà al Protocol contra les violències sexuals en espais d'oci, recentment aprovat per la Generalitat. La concentració ha comptat amb representants dels grups polítics de l'Ajuntament.








Anna Sala

Sant Cugat es pinta com una ciutat idíl·lica en què no passa res. Però, no és així. Dia a dia hi ha agressions masclistes, no només de nit quan sortim d'una discoteca.

Carmela Fortuny

Incrementarem la presència policial en aquesta zona d'oci. També ubicarem una carpa en contra de la violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.