Sostre Cívic exigeix a l'Ajuntament que compleixi l'acord per rehabilitar les Cases dels Mestres

Quatre anys després del compromís critiquen que encara queden tràmits pendents


Temes relacionats

L'Ajuntament deixa clar a Sostre Cívic que el projecte de les Cases dels Mestres continua (14/feb/19)


  • Comparteix:

Imatge de les Cases dels Mestres / Foto: Localpres

Imatge de les Cases dels Mestres / Foto: Localpres

Fa quatre anys que el col·lectiu Clau Mestra -anteriorment 6 Claus- va arribar a un acord amb el consistori per rehabilitar les Cases dels Mestres de la Floresta. L'objectiu era impulsar als immobles -en desús des de feia temps- un projecte d'habitatge cooperatiu. A hores d'ara, però, el col·lectiu, a través de la cooperativa Sostre Cívic, critica que encara no s'hagin dut a terme els tràmits previs per iniciar el projecte. Sobretot, diuen, la signatura del dret de superfície en favor de la cooperativa, ja que els immobles són propietat de l'empresa municipal Promusa.

El col·lectiu remarca que 'segueix sense haver-se aprovat la transmissió patrimonial entre Promusa i el consistori, així com tampoc les modificacions del conveni inicialment pactat' i que expliquen ja van ser acceptades per Promusa fa tres mesos. El tècnic de Sostre Cívic Àngel Estévez ha explicat a Cugat.cat que 'la gota que ha fet vessar el got' ha estat que tampoc no aparegués el punt a l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns. Estévez assegura que aquesta és 'la tendència dels últims anys'.

En aquest sentit, el col·lectiu recorda que el projecte acumula retards des del 2016 i que aquell any ja va quedar aturat durant vuit mesos. Per això, demanen 'serietat, claredat i responsabilitat per part de l'Ajuntament perquè enllesteixin els tràmits i responguin als seus compromisos'. Estévez també ha explicat que un d'aquests tràmits, una modificació del PGM precisament en aquella zona, se'ls 'ha atribuït a ells', però assegura que 'va ser iniciativa de l'Ajuntament'.

Per això, reclamen a l'equip de govern que compleixi l'acord, posi data a la signatura i inclogui aquest punt a l'odre del dia del proper ple. Sostre Cívic apunta que 'les obres podrien començar a principis de 2020 perquè els socis entrin a viure-hi a mitjans de 2021'.




Àngel Estévez

Ara l'Ajuntament ha de fer efectius uns canvis i que els aprovi el ple. Ens van dir que es portava al gener, després al febrer. I quan vam veure que tampoc estava a l'ordre del dia van saltar les alarmes. És el devenir dels últims anys, les coses es van posposant.

Àngel Estévez

L'Ajuntament va promoure una modificació del PGM a l'entorn de les Cases del Mestres i ara sembla que ens ho atribueix a nosaltres, a què ho vam demanar. En cap moment, això ha estat iniciativa pròpia de l'Ajuntament, que ens l'hem trobat i ha estat un dels tràmits que també ha portat cua i ha endarrerit el procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.