Sant Cugat vol aturar el tribut metropolità mentre no es resol el contenciós

L'Ajuntament estudia demanar mesures cautelars


  • Comparteix:

L'Ajuntament segueix plantant cara a la fórmula de càlcul aplicada per al cobrament del tribut metropolità derivat de la integració de Sant Cugat a la tarifa plana del transport públic per a l'àrea metropolitana. La intenció del consistori és demanar mesures cautelars per aturar l'aplicació del tribut mentre no es resol el contenciós que ha presentat contra aquest càlcul. Així ho ha avançat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, al programa 'Línia directa' de Cugat.cat.

Fortuny ha reiterat una vegada més els beneficis d'aquesta integració a la tarifa plana, però defensa que l'aplicació del tribut metropolità s'ha de fer amb 'equitat'. 'No estem d'acord amb la fórmula de càlcul perquè hem identificat ineficiències importants en l'aplicació de l'ordenança', ha repetit l'alcaldessa, qui ha anunciat noves accions.

Això passa per estudiar, i ja ho estan fent els serveis jurídics de l'Ajuntament, si és possible demanar mesures cautelars, fet que comportaria aturar el cobramet del tribut mentre duri el procés judicial. 'Sabem que és un tema que preocupa molt, és la pregunta que més em fan pel carrer', ha assegurat l'alcaldessa sobre l'aplicació d'aquest tribut. És per això que el consistori té previst engegar una campanya informativa.

Fortuny també ha recordat que la implementació d'aquesta tarifa plana serà progressiva, ara queden exclosos els títols per a gent gran i jove, fins que entri en vigor la T-Mobilitat.


Carmela Fortuny

Nosaltres hem identificat ineficiències importants en l'aplicació de l'ordenança. Això, contenciós administratiu. Però, a més, estem valorant demanar mesures cautelars. Si això pot anar en el mateix paquet, significa que mentre un es resolgui als jutjats, aquest impost metropolità no s'aplicarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.