Metges de Catalunya desconvoca la vaga de la sanitat concertada

El sindicat admet que no ha aconseguit tot el que demanava però diu que fa un 'acte de responsabilitat'


  • Comparteix:

El CAP La Mina, al bell mig de Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

El CAP La Mina, al bell mig de Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Metges de Catalunya ha decidit desconvocar la vaga de la xarxa sanitària concertada prevista a partir d'aquest dilluns, i que hagués afectat més de 10.000 professionals de 53 hospitals d'aguts, 86 equips d'atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental. En el cas de Sant Cugat hagués afectat els CAP, gestionats per MútuaTerrassa. El president del sector d'hospitals concertats de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha admès que no han aconseguit tot el que demanaven, però sí 'millores suficients' com per aixecar la vaga 'en un acte de responsabilitat'. Una decisió que té 'la voluntat de no perjudicar la ciutadania més del que ja ho està', ha afegit.

Lleonart ha celebrat que s'hagin acordat millores en la qualitat assistencial, sobretot en l'atenció primària, 'que s'ha de tractar de la mateixa manera que la de l'ICS'. També ha explicat que l'acord permet regular col·lectius precaris, com els companys que fan guàrdies de localització. Els residents, ha apuntat, recuperaran el 5% de sou que van perdre amb les retallades. Segons ha dit, també es reconeixeran les necessitats formatives dels facultatius.

Tot plegat, ha dit, 'està molt lluny' del que pretenia Metges de Catalunya, ja que els facultatius catalans són els 'pitjors pagats pràcticament d'Europa, però hem començat a millorar les condicions dels col·lectius més vulnerables i és un inici que entenem que és prometedor', ha insistit.

Metges de Catalunya ha fet aquest anunci després de l'última reunió de mediació al Departament de Treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.