El tall de la rotonda de l'hipòdrom protagonitza els precs i preguntes


  • Comparteix:

El torn de precs i preguntes ha conclòs la sessió plenària / Foto: Cugat.cat

El torn de precs i preguntes ha conclòs la sessió plenària / Foto: Cugat.cat

Els grups polítics han preguntat a l'equip de govern sobre l'afectació de les obres a la rotonda de l'hipòdrom. També han demanat informació sobre la possible ubicació de l'hospital de referència a Sant Cugat i en relació amb les condicions del concurs de publicitat de l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO

Aldo Ciprian, Cs (1'') pregunta quan es farà el tall definitiu a la rotonda de l'hipòdrom. També explica que molts veïns de Mira-sol s'han queixat que no han rebut la informació per votar els pressupostos de lliure disposició del barri. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, diu que ho revisaran. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, explica que s'estan fent unes proves de circulació a la rotonda i que qualsevol canvi es comunicarà.

Sergio Blázquez, Cs (02'25'') pregunta sobre la seguretat privada a l'edifici de l'Ajuntament. També demana informació sobre una poda que s'ha fet a Can Magí. Paraira respon que la poda es fa amb criteris tècnics i que cada quatre anys es fan podes més dràstiques si l'arbre ho requereix. Pel que fa a la seguretat, respon que s'ha descartat posar seguretat privada a l'edifici consistorial per un tema econòmic i que s'està estudiant si, amb la reestructuració del calendari laboral de la Policia Local, és possible que el cos segueixi oferint el servei.

Roser Casamitjana, ICV-EUiA (05'29'') pregunta sobre les declaracions de l'alcaldessa en relació amb la possible ubicació de l'hospital de referència a la ciutat. Fortuny diu que fa dos mesos van tenir una reunió amb Salut per plantejar les necessitats assistencials a la ciutat. Explica que la resposta és que, fruit de l'anàlisi de planificació, hi hauria una solució per a Sant Cugat. Casamitjana qüestiona que aquestes paraules vulguin dir que l'hospital s'ubicarà a la ciutat i Fortuny respon que lluitarà perquè així sigui.

Pere Soler, PSC (08'57'') demana informació sobre el concurs de publicitació de l'Ajuntament i també demana números sobre la concessió de sól municipal en referència a la zona de la carretera de Rubí. L'alcaldessa respon que es donarà més informació sobre la concessió a la propera comissió informativa i Cristina Paraira contesta que es mirarà de comentar més extensament les condicions del concurs de publicitació a la comissió informativa.

Álvaro Benejam, PP (13'28'') diu que encara no ha rebut la documentació en relació amb els fets que van ocórrer al Quinto de Nadal. La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, explica que en l'última comissió informativa es va explicar que s'estava elaborant l'informe i que abans de la propera comissió es faria arribar.

Xavier Cortés, Units per Avançar (14'46'') prega que s'aturi l'activitat d'oci a la carretera de Rubí perquè porta 'males conductes'. L'alcaldessa diu que s'han pres algunes mesures de caire policial que explicaran a la propera comissió informativa.

Mireia Ingla, ERC-MES (16'21'') demana informació sobre el viatge de les regidores Esther Salat i Joana Barbany a Nova York. Barbany explica que és un viatge que va fer com a directora general de Societat Digital de la Generalitat i que es va convidar Salat com a regidora d'Educació local ja que era un viatge sobre 'fablabs' relacionat amb l'escola santcugatenca, Liceu Politècnic. Fortuny diu que demanarà a Salat que en comissió informativa que doni informació sobre el viatge.

Ferran Villaseñor, ERC-MES (20'47'') pregunta sobre si hi ha un estudi d'impacte ambiental en relació amb la prova pilot que s'està fent a la rotonda de l'hipòdrom. També diu que els ha arribat la possibilitat d'una moratòria de les obres. Paraira respon que el projecte de construir un pas de vianants a la rotonda està en ferm i que no hi ha cap moratòria. La regidora, però, explica que abans de fer canvis s'ha preferit poder provar si els taps circulatoris que indicaven els simuladors són reals. Per això, ha dit, que s'està veient si és possible aquesta solució o una altra.

Lourdes Llorente, CUP-PC (25') també demana informació sobre el concurs de publicitació i pregunta quants mitjans calculen que podran participar del concurs. També pregunta si no concula el dret de no discriminació. La regidora, Cristina Paraira, diu que els donarà informació a la propera comissió informativa.

Núria Gibert, CUP-PC (26'41'') demana si li poden transmetre informació respecte al Servei de Correus a la Floresta abans de la propera comissió informativa ja que la voldria tenir de cara al proper consell de barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.