Unanimitat del ple per millorar el Centre Obert


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del centre / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu del centre / Foto: Cedida

L'Ajuntament buscarà un nou emplaçament per al Centre Obert i incrementarà la partida d'inversió per fer-hi millores. El compromís neix d'una moció de la CUP-PC amb esmenes de l'equip de govern. Tot i que el text no marca calendari ni dotació, els acords finals han aconseguit el suport unànime al ple d'aquest dilluns de tots els grups municipals.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El Centre Obert és un servei municipal diürn, fora de l'horari escolar, per als infants i adolescents que, per motius sociofamiliars i laborals, estan moltes hores sense la supervisió i el suport d'un adult, i que es poden trobar en risc d'exclusió social. Per aquest recurs, la moció original dels cupaires reclamava, entre d'altres, més inversió per a millores, un nou emplaçament en el termini de sis mesos i la seva internalització, així com la dels seus treballadors.

En paraules de la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, la situació actual del Centre Obert respon a la 'desídia política' i no té 'cap excusa tècnica'.

La tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, però, ha assegurat que, tot i que l'acord és una oportunitat per millorar alguns aspectes, el servei 'té bons resultats i les famílies estan contentes'. És per això que el principal punt de desacord entre els proposants i el PDeCAT-Demòcrates, que ha presentat esmenes, ha estat precisament la internacionalització del servei, del qual Pellicer ha dit no estar d'acord.

En aquest aspecte, la moció finalment emplaça a tenir en compte en el proper pla de clàusules del contracte les línies mestres de la Generalitat respecte a l'àmbit laboral dels treballadors com en el nombre de places a ofertar.

Tot i que les esmenes han estat incorporades amb el vot en contra de la CUP-PC, el PSC i ICV-EUiA - i en algunes d'ERC-MES-, finalment la moció s'ha aprovat per unanimitat.




Núria Gibert

La moció té més de desídia i prioritats que no pas de fenomenologia. Per això no hem acceptat les esmenes.

Susanna Pellicer

No estem d'acord. Volen municipalitzar i nosaltres mirem els resultats. Ens diuen que les famílies estan contentes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.