Aquests són els serveis mínims a centres educatius, sanitaris i municipals de Sant Cugat


Temes relacionats

La Intersindical-CSC convoca una jornada de vaga general aquest dijous (20/feb/19)

Com pot afectar la vaga del 21F al transport públic a Sant Cugat (20/feb/19)

Tot el que has de saber de la vaga del 21F, minut a minut a Cugat.cat (20/feb/19)

Manifestacions, mobilitzacions i un dinar popular, accions del Comitè de vaga a Sant Cugat (20/feb/19)


  • Comparteix:

La vaga afectarà també als centres educatius / Foto: Ajuntament

La vaga afectarà també als centres educatius / Foto: Ajuntament

Els serveis sanitaris, educatius i municipals poden funcionar aquest dijous amb serveis mínims, que ha decretat el departament de Treball de la Generalitat com a resposta a la convocatòria de vaga general de la Intersindical-CSC.

Com afecta als centres educatius?
A les escoles hi ha d'haver una persona de l'equip directiu per centre de treball i un docent per a cada sis aules d'alumnes d'Infantil i Primària (de 3 a 12 anys); un docent per a cada quatre aules per als centres d'educació especial de 3 a 16 anys i un terç de la plantilla als menjadors, activitats escolars complementàries i a les llars d'infant. Per part municipal, hi haurà un conserge a cada escola, mentre que a les escoles bressol hi haurà els directors. A l'Escola Municipal d'Art i Disseny treballarà una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla, el mateix que a l'Escola Municipal de Música. Als Programes de Formació i Inserció hauran de tenir una persona de l'equip.

Es podrà accedir als equipaments municipals?
L'Ajuntament ha decretat que hi hagi almenys un conserge en els següents equipaments: Casal de Mira-sol, Casino de la Floresta (tarda), Centre Sociosanitari de la Floresta, Casal de les Planes (tarda), Casal Torreblanca (matí), recepció de l'ajuntament, Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona i la Casa Mònaco.

N'hi haurà d'haver dos, en diferents franges horàries a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i a la Casa de Cultura. Pel que fa a la resta de serveis, l'OAC tindrà un gestor, la Brigada Municipal un oficial, Protecció Civil un tècnic, Informàtica un tècnic i Territori un arquitecte.

Pel que fa als equipaments esportius, no es poden fixar serveis mínims i dependrà de la presència dels treballadors i les entitats que els gestionen.

L’EMD ha establert uns serveis mínims que afecten l’escola bressol (1/3 de la plantilla), l’OAC (1 treballador/a) i la brigada d’obres (1 treballador).

Què passa si necessito anar al metge o tinc una cita prèvia?
En l'àmbit de la sanitat, la Generalitat ha dictat el normal funcionament de les urgències i de les unitats de cures intensives, així com la necessitat de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables. La resta de serveis, com les cites prèvies, es poden veure alterats en funció del seguiment que tingui la vaga.

En l'àmbit del transport sanitari, la Generalitat ordena que es garanteixin totes les urgències sanitàries de qualsevol tipologia i requeriment, en especial per a tractaments d'oncologia, de diàlisi i d'oxigenoteràpia; i en les farmàcies de guàrdia s'haurà de mantenir el servei.

Pel que fa els serveis assistencials i serveis socials, els menjadors tindran el mateix servei que en cap de setmana, l'ajuda a domicili s'ha de prestar com en cap de setmana i les persones amb necessitat d'urgents, necessaris i ajornables hauran de tenir l'atenció garantida, mentre que en les residències per a gent gran el servei haurà de ser com el d'un dia festiu.

Resta de serveis
A l'administració de Justícia, els centres penitenciaris hauran de tenir el mateix serveis que en un dia festiu, el 50% del personal de rehabilitació i el 65% del personal d'oficines, mentre que els jutjats de guàrdia hauran d'estar al 100% de les seves funcions.

Altres serveis inclosos en l'ordre de la Generalitat estableixen un terç del servei per al personal d'autopistes i de grues, tot i que hauran de garantir la retirada de vehicles avariats i accidentats. Per la seva banda, els serveis funeraris hauran de garantir un servei del 85% a les sales de refrigeració mentre que els serveis administratius hauran de treballar al 50%.

Cugat.cat garantirà tota la informació relativa a la convocatòria de vaga des de primera hora del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.