Arcadi Oliveres, Medalla d'Or al Mèrit Cívic de Barcelona

Una distinció que arriba arran de l'acord del ple de la capital catalana


  • Comparteix:

Oliveres ha rebut la distinció de la mà del ple de Barcelona / Foto: Cugat.cat

Oliveres ha rebut la distinció de la mà del ple de Barcelona / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat aquest divendres la Medalla d'Or al Mèrit Cívic a l'activista i economista Arcadi Oliveres per la seva 'incansable trajectòria en favor de la pau i del desarmament', així com per l'impuls d'iniciatives a favor dels drets humans i la justícia social. En declaracions a Cugat.cat, el també president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) s'ha mostrat satisfet per haver rebut el premi. 'Sempre és una satisfacció que et premiï l'ajuntament del lloc on vas néixer i que el motiu sigui pel civisme, una qüestió a la qual m'hi he dedicat tot la vida', ha dit.

El reconeixement al santcugatenc ha tingut el suport de la majoria de formacions polítiques del ple barceloní. Hi han votat a favor Barcelona en Comú, el PDeCAT, ERC, el PSC i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. La CUP s'hi ha abstingut, i Cs i el PP hi han votat en contra. Encara no es coneix la data de l'acte d'entrega del premi.

En els darrers anys també han rebut aquesta distinció entitats com Proactiva Open Arms i activistes com Amadou Bocar Sam.


Arcadi Oliveres

Un reconeixement que ve del municipi on vas néixer sempre fa il·lusió, sobretot pel motiu del civisme, que és el que sempre he intentat promoure durant tota la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.